Opel: versiuni electrice pentru toate modelele, din 2024. Generații noi pentru Crossland și Grandland

de Tiberiu Safta
Joi, 15.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunțat oficial că va oferi versiuni electrice pentru toate modelele sale din gamă începând de anul viitor. Alături de acest anunț, constructorul german a mai confirmat că succesorii lui Crossland și Grandland vor fi lansați anul viitor și vor primi și câte o versiune electrică.

Începând de anul viitor, toate modelele Opel vor primi versiuni electrice. Anunțul a fost confirmat oficial de către constructorul cu sediul la Rűsselsheim. Cu această ocazie, mai aflăm că Opel Crossland va primi o generație nouă în 2024. Noul model va fi oferit, bineînțeles, și într-o versiune cu zero emisii.

SUV-ul de dimensiuni compacte nu va fi singurul model care va primi o generație nouă. Tot în 2024 vom asista și la debutul unei noi generații pentru modelul mai mare Grandland, care va fi un SUV exclusiv electric.

Alături de lansarea de modele electrice noi, Opel va oferi și versiuni noi cu motoare hibride de 48 de volți pentru modelele sale. Primul astfel de model este noul Opel Corsa facelift, lansat în această primăvară. De altfel, până la sfârșitul acestui an, Opel va avea în gama sa nu mai puțin de 15 modele electrificate.

La final, constructorul german va lansa și un nou vehicul comercial care va fi alimentat cu hidrogen. Noul model va debuta tot anul viitor.

Odată cu acest anunț, Opel face pași mai mari către o gamă de modele complet electrice.

Începând din 2028, constructorul german va deveni o marcă pur electrică.

via Opel

Comentarii (6)

  • O masina care e construita sa aiba atat motor electric cat si pe combustie sunt ineficiente.
    Te uiti ca un Tesla 3, un sedan de clasa medie are putere dubla cat o masina din clasa mica opel corsa-e, dar consuma mai putin.
    E mai grea, mai mare, mai puternica.
    4 11
  • Și care e contradicția? În general mașinile mai mari, mai grele sunt și mai puternice, pentru că motorul trage o masă mai mare.
    In plus, acordul subiectului cu predicatul e încă la modă.
    2 6
  • Octavian
    Păcat că vor deveni full electric din 2028 , .ai bine așteptau pana in 2035 . Eu sunt fan Opel ( pt ca prima mașină am avut-o Opel) Am condus Corsa E (nu este chiar asa de bună ) . Eu cred că nu se va renunță la termice în viitor
    5 4
  • Mircea Badea
    mai vand masini neelectrificate?!

    in loc sa "ampereze" tot, au facut dizaluri..
    3 6
  • Seriff
    @mircea badea pai se uita si ei pe cifrele de vanzari si vad ca un Opel Corsa termic a fost pe locul 4 la vanzari general in Europa, in timp ce varianta electrica a fost in balarii, adica pe nicaieri, asa ca logic ca au mers pe termice, ai auzit de cerere si oferta?
    2 3
  • mda germanii au anuntat.
    Poate germanii preluati de francezi care spala bani pe la olandezi.
    dpmdv care am avut opel astra H timp de 12 ani, marca opel nu mai exista punct
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru