(P) Cum să cumpărăm în siguranță piese auto online

de Automarket.ro
Luni, 15.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Parcul auto din România este unul din cele mai învechite la nivel european, chiar dacă în ultima vreme media vârstei mașinilor a scăzut. Mașini vechi înseamnă, evident, probleme mai multe și cheltuieli în plus cu reparații și întrețineri. Așa că nu e de mirare că piața pieselor auto din țara noastră este mereu în creștere, atât a pieselor noi, cât și a pieselor din dezmembrări. Dar cum să cumpărăm piese auto cel mai repede, cel mai ieftin și cel mai sigur?

Atunci când avem o defecțiune cu mașina, ne întrebăm ce soluție ar fi cea mai potrivită pentru a cumpăra piesele necesare.

De ce să cumpărăm piese auto online?

Până nu demult, șoferii care aveau probleme cu mașina, când suferea un accident ușor, când avea nevoie de revizii și reparații, aveau o singură variantă: să se ducă cu mașina în service și să plătească la final manopera și piesele. Evident, prețul final era unul foarte mare, deoarece atelierele își puneau adaos substanțial la piesele vândute către clienții finali. Acum, însă, există o varianta mult mai accesibilă.

Piesele auto online au devenit tot mai populare în ultima vreme, odată cu apariția platformelor specializate pe comercializarea pieselor de mașină. Aceste site-uri dedicate pieselor le-au permis șoferilor să cumpere piesele necesare la prețuri mici, direct din fața calculatorului, piese care soseau a doua zi acasă prin curier și cu care mergeau la service pentru a plăti doar manoperă.

Pe lângă prețurile mici pe care le găsești online la piese auto, mai ai niște beneficii atunci când cumperi pe internet. E vorba de rapiditate, adică de viteza cu care piesele îți ajung acasă, dar și de siguranța cumpărăturilor. Adică știi de la cine cumperi, ai garanție și posibilitate de retur dacă nu se potrivește piesa sau nu este bună. Ultima platformă de genul acesta, dedicată pieselor auto, care oferă prețuri bune și siguranță este Piese.ro.

Ce piese auto găsim pe internet?

Dacă suntem în căutare de piese auto pentru mașina noastră avem mai multe variante din care putem să alegem, în funcție de ce avem nevoie. De exemplu, Piese.ro este o platformă pe care vei găsi în același loc milioane de piese noi și de la dezmembrări, piese originale sau aftermarket.

Dacă ai nevoie de piese care țin de siguranță, cum ar fi piese ale sistemului de frânare sau piese de direcție și suspensie, dacă ai nevoie de consumabile auto, de kituri de ambreiaj, evacuări, piese de motor și așa mai departe, trebuie să cumperi piese noi.

Însă poți cumpăra de la dezmembrări elemente de caroserie, de interior, piese de mecanică ce nu prezintă pericol, cum ar fi cardane, fuzete, punți, cutii de viteze, sau jante, cârlige de remorcare și așa mai departe. Când vine vorba de piese originale sau aftermarket, aici totul depinde de buzunarul fiecăruia. Piesele auto originale sunt de obicei mai scumpe, dar prezintă și o calitate superioară și longevitate crescută.

Piesele auto aftermarket sunt mai ieftine, dar în unele cazuri pot avea o calitate mai scăzută și se pot deteriora mai repede în timp.

Cât de sigure sunt piesele auto de la dezmembrări?

Fără îndoială, ai văzut multe parcuri de dezmembrări pe la marginile orașelor și ai văzut multe anunțuri online cu mașini la dezmembrat. România este o țară în care dezmembrările auto au mare succes. Însă nu orice piesă auto trebuie și poate fi cumpărată de la dezmembrări. Nu trebuie să cumperi din dezmembrări piese care țin de siguranță, cum ar fi piese de direcție și frânare. Sau piese care se uzează în timp, cum ar fi kituri de ambreiaj sau amortizoare.

Sunt și piese care pot fi cumpărate de la dezmembrări, dar numai cu verificare bună sau să le cumperi cu garanție. Cum ar fi electromotoare, compresoare de aer condiționat, pompe de motorină, conducte, etc. Poți să crezi că faci o afacere bună, înlocuind piesa de pe mașina ta cu alta second-hand, dar riști să pui una într-o stare mai proastă. Ceea ce poți să cumperi fără probleme de la dezmembrări sunt elementele de caroserie.

De fapt, e cea mai bună afacere pentru tine, dacă mașina ta a suferit un accident ușor, să cumperi piese de caroserie de la dezmembrări.

De exemplu, să zicem că ai nevoie de o bară față și o capotă, după ce te-ai ciocnit ușor cu o altă mașină. Ai toate șansele să găsești la dezmembrări bară față și capotă de motor demontate de pe o mașină exact ca a ta, în aceeași culoare. Practic, dacă vei cumpără aceste piese, nu trebuie decât să le pui la tine pe mașină, fără să mai treci pe la un atelier de vopsitorie ca să mai plătești vopsirea lor. Așadar, unele piese nu sunt bune de cumpărat din dezmembrări, dar altele sunt și chiar facem economie cumpărându-le.

De unde cumpărăm piese auto în siguranță?

Piese.ro este una din platformele online cu milioane de anunțuri puse de vânzători din toată țara. Însă, este singurul loc în care activează exclusiv firme de piese noi și parcuri de dezmembrări înregistrate, care oferă garanție, posibilitate de retur și condiții de livrare. Practic, este un loc doar cu vânzători siguri, reglementați, care îți vor da banii înapoi sau o altă piesă la schimb dacă cumva ce ai comandat tu nu se potrivește. Iar acest lucru face ca site-ul să fie unul din cele mai sigure locuri de cumpărat piese auto online. Dar și cel mai simplu. Deoarece nu trebuie decât să cauți piesa dorită după denumire și marca mașinii sau codul piesei, alegi anunțul care te avantajează, suni la vânzător și a două zi îți vine piesa prin curier acasă. Totul se mișcă repede și în siguranță. Pentru ca mașina ta să primească piesa necesară în cel mai scurt timp, iar tu să fii sigur că ai obținut cel mai bun preț la piese auto.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru