Până unde merg edițiile speciale: Land Rover a lansat un Range Rover de 280.000 de euro

de Tiberiu Safta
Joi, 09.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a pregătit o ediție specială exclusivistă pentru SUV-ul Range Rover, botezată Lansdowne Edition. Noul model primește culori specifice la exterior și interior, alături de unele butoane confecționate din ceramică. Prețul unui astfel de exemplar depășește 280.000 de euro.

Constructorul britanic tocmai a lansat o ediție specială nouă pentru Range Rover. Bazată pe versiunea SV, noua ediție limitată poartă numele Lansdowne Edition și este disponibilă exclusiv în Marea Britanie, într-un număr mic de exemplare.

Numele său vine de la nuanța exterioară de gri, exclusivă pentru această ediție specială. Plafonul este vopsit într-o nuanță de gri mult mai închisă pentru a crea un contrast cromatic special, iar modelul prezintă mai multe detalii vizuale cu accente negre, inclusiv elemente din crom vopsite în negru.

Aici putem vedea și o emblemă specială, creată de bijutierul Fattorini, cea mai veche astfel de companie din Marea Britanie deținută de o familie. Inclusiv emblema Land Rover înlocuiește tradiționalul fundal verde în favoarea unuia negru pentru această ediție limitată. Exteriorul este completat de jante de 23 de inch finisate într-o combinație de negru satinat cu gri satinat.

Noutăți avem și în habitaclu, acolo unde avem scaune îmbrăcate în piele roșie, în contrast cu negru.

Aici găsim unele dintre butoanele mașinii finisate în ceramică neagră satinată, alături de comenzi cu un finisaj metalic anodizat vopsit în negru. Tot aici avem și accente cromate prezente în special în zona consolei centrale, precum și praguri cu ornamente iluminate ce conțin inscripția „SV – Bespoke Lansdowne Edition 1 of 1”.

Ediția limitată este bazată pe versiunea de performanță SV. Asta înseamnă un motor V8 de 4.4 litri și 530 de cai putere. Cu acest motor, Range Rover SV are nevoie de 4.6 de km/h până ajunge la 100 de km/h și atinge o viteză maximă de 261 de km/h.

Noua ediție specială va fi produsă în doar 16 exemplare, iar prețul fiecăruia este echivalentul a 281.000 de euro. În ciuda prețului foarte mare, toate cele 16 exemplare au fost deja vândute.

via Land Rover

Comentarii (2)

  • Deh, cocalarul de Londra, trebuie să aibă un V8 mai scump decât vecinu cu turnuleţe
    1 3
  • Ca orice Land Rover… nu merg prea departe ca trebuie sa ajungă la service, ceva se strica!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru