Patru piloți români au participat în WRC, la Raliul Acropole

de Automarket.ro
Luni, 18.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Patru piloți români au participat alături de echipa DTO Rally la unul dintre cele mai dure raliuri din WRC. Supranumit Raliul Zeilor, acesta a înșirat 270 de kilometri de probe speciale.

Prezența unor echipaje românești în cadrul WRC este un eveniment important, fiindcă pregătirea pentru cea mai dură competiție de raliuri din lume necesită pregătire, buget și o mașină de concurs adaptată.

Tocmai de aceea vedem puțini piloți români gata să se încumete la o provocare internațională atât de mare. Cea mai recentă reprezentare românească în cadrul Campionatului mondial de Raliuri a avut loc în intervalul 7-10 septembrie, în cadrul WRC Acropolis Rally, una dintre cele mai dificile etape ale competiției, recunoscută pentru duritatea sa. După multiple sezoane în România și participări ocazionale în etape internaționale, două echipaje au luat startul în „Raliul Zeilor” din Grecia.

Cristian Dolofan și Traian Pavel alături de Eugen Cărăgui și Robert Fus au concurat cu modele Citroën C3 Rally2 în cadrul categoriei RC2, unde un număr de 34 de echipaje s-au aliniat la start. Au avut de înfruntat 270 de kilometri de traseu, cu porțiuni foarte grele.

Acropolis Rally a programat 15 probe speciale în centrul Greciei, cu multiple provocări noi pentru echipaje: drumuri cu noroi sau treceri prin apă după ploile abundente din zilele precedente cursei, probe speciale lungi și cu o suprafață dură.

Competiția a început cu superspeciala de lângă Atena, pe traseul amenajat în Portul Piraeus, ca mai apoi adevăratele probe speciale de macadam să înceapă a doua zi. În categoria RC2, dedicată modelelor Rally2, cele două echipaje DTO Rally au obținut timpi buni, reușind să urce constant în clasament.

Cristian Dolofan și Traian Pavel au încheiat Acropolis Rally Greece pe locul 29 în clasamentul general, în timp ce în categoria RC2, dedicată modelelor Rally2, echipajul a ocupat locul 12.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru