Mads Ostberg, fost Campion Mondial WRC-2, a câștigat tot ce se poate la Raliul Brașovului

de Silvian Irimia
Joi, 02.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Norvegianul Mads Ostberg, Campion Mondial WRC-2 și pilot cu experiență în WRC, a luat parte la Raliul Brașovului. Acesta s-a impus fără emoții, câștigând fiecare probă specială a raliului.

Campionul Mondial WRC-2, Mads Ostberg, s-a impus în ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri, și anume Raliul Brașovului. Acesta a concurat la bordul unui Citroen C3 Rally2, al echipei DTO Rally.

Mads Ostberg este un pilot de raliu cu mare experiență. Acesta a participat în WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) încă din 2006, luând parte la 139 de curse. În total, pilotul norvegian a câștigat 65 de probe speciale și a adunat 18 podiumuri. Momentul de vârf în WRC pentru Ostberg a venit în 2012, la Raliul Portugaliei, la volanul unui Ford Fiesta RS WRC.

Cea mai mare realizare a pilotului norvegian, a fost câștigarea Campionatului Mondial WRC-2 în 2020, alături de echipa PH Sport, la volanul unui Citroen C3 R5.

Pilotul norvegian a venit în Brașov după ce a câștigat Raliul Ungariei, ultima cursă a anului din ERC (Campionatul European de Raliuri). La Raliul Brașovului, Mads Ostberg s-a bazat foarte mult pe zicala celebră a lui Iulius Cezar „Am venit, am văzut, am învins!”, pentru că a dominat autoritar în cele 7 probe speciale.

La final, Otsberg a câștigat cu un avans de aproape 5 minute față de următorii clasați, Andrei GÎrtofan și Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2).

Pentru Mads Ostberg a fost a doua călătorie în România, revenind în peisajul brașovean după aventura din 2021. De data aceasta, sub culorile echipei DTO Rally Team, a fost ghidat către victorie de Sergiu Itu, care în mod obișnuit formează echipaj alături de Simone Tempestini. Acesta din urmă nu a fost prezent la linia de start de la Brașov, având deja asigurat titlul de campion din etapa precedentă.

Un total de 62 de echipaje au concurat în acest weekend în a opta etapă din Campionatul Național de Raliuri. Pe lângă piloții români, au luat parte și sportivi din Portugalia, Franța, Norvegia, Italia, Ungaria și Slovacia.

Titlul de campion pe macadam a fost câștigat de Adrian Teslovan, în timp ce la asfalt s-a impus Simone Tempestini, care este și campionul absolut al sezonului 2023.

Comentarii (1)

  • Asta ca sa va dati seama la ce nivel sunt cei din campionatul intern. Cam ca la fotbal. 5 minute diferenta .....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru