Calendarul CNR pentru sezonul 2015 include nouă etape. Noutăţile sunt Raliul Sibiului şi Raliul Craiovei

de Daniel Popescu
Vineri, 14.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Campionatul Naţional de Raliuri va avea nouă etape în sezonul 2015. Noutăţile comparativ cu acest an sunt revenirea Raliului Sibiului şi includerea Raliul Craiovei.

Esential 9 etape va avea sezonul 2015 al Campionatului National de Raliuri
Federaţia Romană de Automobilism Sportiv (FRAS) a publicat vineri calendarul sezonului 2015 al Campionatului Naţional de Raliuri. Comparativ cu acest an, programul a fost extins de la şapte la nouă etape prin revenirea Raliului Sibiului şi cooptarea Raliului Craiovei.

Raliul Sibiului a fost programat în perioada 21-212 august şi se va desfăşura simultan cu Sibiu Rally Challenge, competiţie inaugurată în toamna acestui an. Etapa va avea cel puţin şapte probe speciale cu o lungime totală de 100 kilometri şi se va desfăşura integral pe asfalt, iar printre probele speciale se numără Transfăgărăşan şi Păltiniş.

"Va rămâne în program speciala Păltiniş, care se va desfăşura în nocturnă, şi mai avem o serie de probe complet noi care ar fi putut fi incluse în etapa de Campionat European. Una dintre ele este Dobârca, o probă asfaltată complet şi care a fost în program şi în formatul de macadam.

Principala provocare rămâne Transfăgărăşanul, care este şi simbolul acestui eveniment", a adăugat Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Cealaltă noutate a calendarului este Raliul Craiovei, care va încheia sezonul 2015 şi al cărui traseu nu a fost încă omologat. Celelalte şapte etape vor avea loc aproape în aceeaşi ordine ca şi în sezonul recent încheiat, iar Raliul Castenelor din Baia Mare a fost nominalizat drept etapa de rezervă.

Calendar CNR 2015:

Etapa Perioada Suprafata
Raliul Brasovului 27-28 martie asfalt
Raliul Aradului 8-9 mai macadam
Danube Delta Rally 5-6 iunie macadam
Raliul Bacaului 26-27 iunie macadam
Raliul Clujului 17-18 iulie asfalt
Raliul Sibiului 21-22 august asfalt
Raliul Iasului 11-12 septembrie macadam
Raliul Harghitei 9-10 octombrie macadam
Raliul Craiovei 30-31 octombrie asfalt

Via FRAS, Raliul Sibiului

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru