Surpriză în Campionatul Național de Raliuri: Titi Aur revine în întrecerea internă la bordul unui Skoda Fabia R5

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 20.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din 2018, Titi Aur revine în cadrul Campionatului Național de Raliuri. Alături de acesta îl vom revedea și pe copilotul Silviu Moraru, navigatorul cu care Aur câștiga întrecerea națională în 2001 și 2002. Echipajul va miza pe serviciile unui exemplar Skoda Fabia R5.

Pilotul Titi Aur a anunțat că revine în cadrul Campionatului Național de Raliuri (CNR), după o pauză de 7 ani. În 2018, acesta va "alerga" pe probele speciale alături de copilotul Silviu Moraru, navigatorul cu care câștiga titlurile de campion național în 2001 și 2002.

Echipajul Aur - Moraru fac parte din noua echipă Cotnari Rally Team și vor veni la start alături de un exemplar Skoda Fabia R5. Modelul constructorului ceh are 1.230 de kilograme și folosește un motor de 1.6 litri turbo care produce aproximativ 280 de cai putere și 420 Nm. Resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii secvențiale cu cinci rapoarte și prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. Viteza maximă dezvoltată ajunge aproape de 200 km/h.

"Dorința mea cea mai mare și provocarea la care răspund astăzi prezent este de a lua tinerii din fața calculatoarelor, cu noi, la competițiile care ne așteaptă începând din 2018", a declarat Titi Aur.

Titi Aur are 10 titluri de Campion Național Absolut, 8 în cadrul Campionatului Național de Raliuri și 2 la Viteză în Coastă.

De-a lungul carierei, Titi Aur s-a impus în 51 de raliuri și a câștigat 32 de etape de Viteză în Coastă. Silviu Moraru a câștigat 28 de raliuri și deține două titluri de campion național, ambele obținute alături de Aur.

Comentarii (2)

  • someone
    masina e una competitiva, titi e cunoscut in ale volanului, asa ca nu ramane decat sa asteptam duelul cu simone, gartofan, marisca, duel ce se anunta foarte interesant avand in vedere materialul de concurs identic.
    bafta titi
    7 0
  • Si eu ii doresc mult succes.... Insa are un mare adversar si acesta este varsta. In motorsportul profesionist nu mai sunt suficiente o masina competitiva si un talent in ale pilotajului, Mai este necesara o conditie fizica de invidiat fara de care reflexele in conditii de concurs cedeaza. Iar dupa 50 de ani aceast tonus fizic este mai greu de mentinut. Sper ca Titi Aur sa ma contrazica.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru