Campionatul Național de Raliuri 2017: Bogdan Marișca și Carmen Poenaru câștigă titlul național. Cornel Șocariciu (Automarket), pe podium la Mașini Istorice

de Automarket.ro, Foto: RallyZoom
Luni, 09.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Campionatul Național de Raliuri ediția 2017 a ajuns la final. Echipajul format din Bogdan Marișca și Carmen Poenaru a câștigat titlul național. Echipa campioană este Napoca Rally Academy.

Campionatul Național de Raliuri (CNR) a inclus în acest an șapte etape. Sezonul a fost deschis în mod tradițional de Raliul Brașovului. A urmat Transilvania Rally, etapă care a făcut parte și din Tour European Rally 2017. Prima etapă de macadam a avut loc în Arad, iar mai apoi, caravana CNR s-a mutat în Bacău pentru o nouă probă pe drumuri forestiere. Prima parte a campionatului s-a încheiat cu etapa din Harghita. După o scurtă vacanță, echipajele angrenate în CNR au mers la Iași pentru a parcurge probele speciale de pe macadam, iar "balul" s-a încheiat cu Raliul Sibiului.

Simone Tempestini, campionul național din 2015 și 2016, a avut un început de sezon excelent, tânărul pilot Napoca Rally Academy (NRA) impunându-se în etapa din Brașov. Trebuie menționat și faptul că Simone Tempestini este angrenat și în Campionatul Mondial de Raliuri, competiție în care punctează în cadrul WRC2. În aceste condiții, sezonul acestuia avea să fie unul extrem de aglomerat, iar singura etapă internă pe care nu a putut să o bifeze a fost cea de la Sibiu.

Etapa din Cluj a fost adjudecată de echipajul format din Bogdan Marișca și Carmen Poenaru. Cei doi sunt secondați de Dan Gîrtofan/Tudor Mârza, în timp ce poziția a treia a podiumului este ocupată de echipajul Valentin Porcișteanu/Dan Dobre. Etapa din Arad îl are în prim-plan tot pe Bogdan Marișca, pilotul NRA reușind a doua victorie a sezonului. Simone Tempestini își arată din nou colții și se impune în cadrul etapei din Bacău. Podiumul a fost completat de Porcișteanu și Marișca. Tot Bogdan Marișca se află în lumina reflectoarelor din Harghita unde reușește a treia victorie a sezonului. Ultimele două etape (Iași și Sibiu) sunt câștigate de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza. 

Urmareste Automarket

"Am muncit pentru asta, dar am avut și noroc și este o mare împlinire după titlul ratat în 2007", a declarat Bogdan Marișca după încheierea sezonului. "Titlul acesta nu este doar o reușită a echipajului nostru, ci o recunoaștere a implicării, înțelegerii și dedicării primite din partea tuturor celor care ne sunt aproape", a completat Carmen Poenaru.

Pe locul doi în cadrul clasamentului general se află Dan Gîrtofan/Tudor Mârza, iar ultima treaptă a podiumului este ocupată de echipajul format Vali Porcișteanu/Dan Dobre.

În același timp, Porcișteanu devine campion în cadrul Clasei 3.

"Cu siguranță că nu ne mulțumește faptul că am terminat pe locul 2 și nu pe locul 1 sezonul. Ne-am fi dorit să fim pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și cred că am fi meritat asta. Cu atât mai dificil este că am pierdut titlul pentru o diferență foarte mică. Am avut o șansă, dar nu am reușit să profităm de ea", a declarat Dan Gîrtofan.

În cadrul clasamentului pe echipe, Napoca Rally Academy s-a impus în fața ProRally Team Brașov. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de DTO-Tellur Rally Team.

Etapă Echipaj câștigător
Raliul Brașovului Simone Tempestini/Marc Banca
Transilvania Rally Bogdan Marișca/Carmen Poenaru
Raliul Aradului Bogdan Marișca/Carmen Poenaru
Raliul Moldovei Bacău Simone Tempestini/Marc Banca
Raliul Perla Harghitei Bogdan Marișca/Carmen Poenaru
Raliul Iașului Dan Gîrtofan/Tudor Mârza
Raliul Sibiului Dan Gîrtofan/Tudor Mârza

Un membru Automarket, pe podium în clasa dedicată mașinilor istorice

Anul acesta, Campionatul Național de Raliuri a inclus și o componentă dedicată exclusiv vehiculelor istorice. Mașinile mai vechi de 30 de ani au avut de parcurs același traseu și același număr de kilometri destinat mașinilor moderne. La finalul campionatului s-a impus echipajul format din Gabriel Stanciu și Levente Kovacs.

Pe locul doi a terminat Petru Constantinescu/Mihai Boboia, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost completată de Antoine Brajkovic, secondat de Cornel Șocariciu, membru al echipei Automarket.

Clasa/categorie Echipaj (pilot/copilot)
General Bogdan Marișca/Carmen Poenaru
2 Bogdan Marișca/Carmen Poenaru
3 Valentin Porcișteanu/Dan Dobre
5 Adrian Răspopa/Cosmin Diacu
7 Mihai Manole/Florin Dorca
9 Radu Necula/Adrian Temeș
11 Jean Tatu/Cristi Florea
12 Remus Cotuț/Mircea Onofrei
Cupa Dacia Mihnea Mureșan/Andrei Hicea
Cupa Suzuki Radu Necula/Adrian Temeș
Juniori Mihnea Mureșan/Andrei Hicea
Debutanți Mihnea Mureșan/Andrei Hicea
Echipe Napoca Rally Academy
2 roți față Adrian Răspopa/Cosmin Diacu
2 roți spate Alexandru Pițigoi/Vlad Terzi
Istorice Gabriel Stanciu/Levente Kovacs
Rally 2 - Open Cosmin Săliștean/Alin Lepădușa

Via | FRAS

Comentarii (1)

  • CRISTIAN
    Felicitari echipajului Marisca-Poenaru! S-a vazut ca atunci cand are o masina competitiva si unda verde in cadrul echipei, Bogdan este capabil de rezultate mari...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru