Campionatul Național de Raliuri 2018: echipajul Simone Tempestini - Sergiu Itu a devenit matematic campion după victoria obținută la Iași

de Cornel Șocariciu, Foto: RallyZoom
Luni, 10.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul româno-italian Simone Tempestini a reușit să câștige Raliul Iașului și să-și adjudece astfel al treilea titlu în Campionatul Național de Raliuri cu o etapă înaintea finalului de sezon.

Echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu a devenit matematic campion în cadrul CNR (Campionatul Național al României) după victoria obținută în acest weekend în cadrul Raliul Iașului, penultima etapă a sezonului. Astfel, Simone Tempestini își trece în palmares al treilea titlu de campion național absolut, în timp ce pentru copilotul Sergiu Itu este primul titlu de acest gen din carieră.

Locul al doilea în cadrul etapei desfășurate în Iași a fost adjudecat de echipajul Bogdan Marișca - Karoly Borbely (Ford Fiesta R5), în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat Gergo Szabo - Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Simone Tempestini a concurat la Iași cu noul Citroen C3 R5, mașina cu care merge și în Campionatul Mondial de Raliuri în cadrul categoriei WRC 2. Următorul test internațional pentru echipajul Tempestini-Itu are loc în Turcia. Rally Turkey revine în Mondialul de Raliuri după o absență de 8 ani, iar etapa este programată pentru 13-16 septembrie. Tot în Turcia vom putea urmări și evoluția echipajului format din Raul Badiu și Gabriel Lazăr în cadrul categoriei Junior WRC.

Cei doi vor concura cu un Ford Fiesta R2T. După etapa desfășurată la Iași, echipajul Badiu-Lazăr câștigă matematic titlurile pentru următoarele clase: 2 Roți Motrice, Clasa 9 și Cupa Suzuki.

Fanii motorsportului vor putea urmări etapa din Turcia prin intermediul serviciilor WRC Plus (4.99 euro/lună) și WRC All Live (8.99 euro/lună).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru