Simone Tempestini a devenit cel mai tânăr campion naţional de raliuri din istoria României

de Daniel Popescu
Luni, 14.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Simone Tempestini a câştigat Raliul Iaşului şi, la 21 de ani şi o lună, a devenit cel mai tânăr campion naţional din istoria României.

Esential 6 victorii a obtinut Simone Tempestini in sezonul 2015 al Campionatului National de Raliuri
Sezonul 2015 al Campionatului Naţional de Raliuri se apropie cu paşi mari de final după etapa desfăşurată la Iaşi la sfârşitul săptămânii trecute.

Simone Tempestini, unul dintre piloţii echipei Napoca Rally Academy condusă de tatăl său Marco Tempestini, a fost cel mai rapid în toate cele nouă probe speciale la volanul unui Ford Fiesta R5 şi a câştigat astfel fără emoţii Raliul Iaşului. În urma acestui rezultat, italianul şi-a adjudecat matematic titlul de campion naţional cu o etapă înainte de final şi, la 21 de ani şi o lună, a devenit cel mai tânăr câştigător al trofeului din istoria raliurilor din România.

"Sunt foarte fericit că am câştigat la Iaşi. Îmi place foarte mult acest raliu, dar cel mai încântat sunt de faptul că am reuşit să îmi asigur matematic titlul de campion naţional.

Este o satisfacţie foarte mare pentru mine, pentru Dorin Pulpea (n.r - copilotul său) şi pentru toată echipa. M-am distrat anul acesta cu Dorin şi cu Fiesta R5 şi sper să pot creşte permanent ritmul meu pe probe", a declarat el.

Simone Tempestini a facut spectacol in CNR

Tempestini a acumulat 155 de puncte în clasamentul general după ce a câştigat şase dintre cele şapte etape de până acum. Singura sincopă a fost la Raliul Moldovei - Moineşti de la Bacău, acolo unde a concurat la volanul unui Citroen DS3 R3T Max şi nu a reuşit să puncteze.

Simone Tempestini a concurat în acest sezon şi în Campionatul Mondial de Raliuri la clasele WRC2, WRC3 şi Junior WRC. Cel mai important rezultat l-a obţinut în Raliul Poloniei, în care a obţinut victoria la clasa Junior WRC.

Ultima etapă a sezonului de CNR va avea loc la Harghita în perioada 9-10 octombrie.

Via Napoca Rally Academy

Comentarii (1)

  • someone
    felicitari simone....la mai mare in raliurile internationale
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru