Reguli noi în CNR 2014: sistem de punctare n-1 şi clasă de maşini istorice

de Daniel Popescu
Marti, 25.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Campionatul Naţional de Raliuri se va desfăşura în acest sezon după regula n-1 prin care contează cele mai bune şase rezultate în cele şapte etape. Organizatorii au introdus şi o clasă dedicată maşinilor istorice.

Esential 6 este numarul etapelor care vor fi luate in considerare in clasamentul general al sezonului 2014 din CNR
Eliminarea Raliului Sibiului din calendarul sezonului 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri a determinat şi schimbarea sistemului de punctare.

Astfel, sistemul de punctare în care contau cele mai bune rezultate din primele patru etape şi cele mai bune performanţe din ultimele patru runde a fost înlocuit cu sistemul n-1.

Practic, pentru clasamentul general vor fi luate în considerare doar cele mai bune şase rezultate din cele şapte etape ale sezonului. Excepţie de la regulă vor face piloţii excluşi într-un raliu din cauza nerespectării regulamentului, în cazul cărora vor conta celelalte şase etape desfăşurate.

În cazul în care unul dintre raliuri va fi anulat, în clasamentul general vor fi luate în considerare toate rezultatele obţinute pe parcursul sezonului.

De asemenea, Federaţia Romană de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunţat înfiinţarea unei clase speciale pentru maşini istorice, în care vor putea fi înscrise automobile de concurs realizate cel târziu în 12 decembrie 1981, cu excepţia monoposturilor şi a prototipurilor.

O altă noutate pentru sezonul 2014 anunţată anterior este realizarea unui clasament pentru copiloţi, care vor primi puncte după un sistem similar cu cel al piloţilor.

Sezonul 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri va începe în perioada 21-22 martie cu Raliul Braşovului şi se va încheia cu Raliul Harghitei din luna septembrie.

Etapa Perioada Suprafata Coeficient
Raliul Brasovului 21-22 martie asfalt 1.2
Raliul Aradului 09-10 mai macadam 0.8
Raliul Deltei 30-31 mai macadam 1
Raliul Clujului 20-21 iunie asfalt 1
Raliul Bacaului 25-26 iulie macadam/asfalt 1
Raliul Iasului 5-6 septembrie macadam 1
Raliul Harghitei 26-27 septembrie macadam 1

Via FRAS

Comentarii (2)

  • si ce treaba are asta cu F1?
    4 2
  • Cata F1 in stirea asta ... pfff nu stiam ca intra F1 pe macadam :)) .
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru