Ogier a câştigat Raliul Poloniei. Simone Tempestini a obţinut prima victorie în Junior WRC

de Daniel Popescu
Luni, 06.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a obţinut victoria în Raliul Poloniei în ciuda dezavantajului de a pleca primul pe traseu, în timp ce Simone Tempestini şi-a adjudecat primul succes în Junior WRC.

Esential 5 victorii a obtinut Sebastien Ogier in primele sapte etape ale sezonului
161 de puncte a acumulat Sebastien Ogier in clasamentul general
83 este numarul punctelor principalului sau rival, Andreas Mikkelsen
Sebastien Ogier a obţinut a cincea victorie în primele şapte etape ale Campionatului Mondial de Raliuri şi şi-a consolidat astfel poziţia de lider în clasamentul general.

Pilotul echipei Volkswagen a avut un start dificil în Raliul Poloniei ca urmare a faptului că a plecat primul pe traseu, iar acest lucru l-a propulsat în postura de lider pe Ott Tanak (M-Sport) cu un avans de aproape 10 secunde. Dublul campion mondial a recuperat însă terenul pierdut în după-amiaza primei zile şi a urcat rapid pe prima poziţie în faţa coechipierului său Andreas Mikkelsen, ajutat şi de o problemă la frâne pentru Tanak, în urma căreia pilotul M-Sport a retrogradat pe patru.

În mod surprinzător, Ogier a reuşit să-şi păstreze prima poziţie în clasament pe tot parcursul celei de-a două zile, în care a plecat din nou primul pe traseu, în timp ce Tanak a reuşit să urce pe locul trei după devansarea lui Jari-Matti Latvala. Cele două probe speciale de duminică nu au adus nicio schimbare majoră în clasament, iar Ogier a urcat pe prima treaptă a podiumului după ce şi-a adjudecat şi cele trei puncte bonus în Power Stage.

"Sunt încântat să repet victoria de anul trecut.

Victoria este un pas uriaş spre titlul mondial. Poate că acum avem un avans confortabil la jumătatea sezonului, dar mai sunt şase etape", a declarat Ogier.

Latvala a încercat să obţină locul trei până în ultima clipă, însă a lovit un copac în ultima probă specială şi a ajuns cu greu la final, fiind penalizat pentru întârziere şi retrogradat astfel pe locul cinci, în spatele lui Hayden Paddon (Hyundai), dar în faţa lui Thierry Neuville (Hyunday), Kris Meeke (Citroen) şi a favoritului publicului local, Robert Kubica (M-Sport). Ultimele două locuri din top 10 au fost ocupate de Mads Ostberg (Citroen) şi Dani Sordo (Hyundai).

Simone Tempestini, victorie la Junior WRC

Sper să ne atingem şi obiectivul principal, acela de a câştiga titlul în Junior WRC.

Simone Tempestini
Pilot Napoca Rally Academy
România a fost reprezentată în Raliul Poloniei de Simone Tempestini, care a concurat la categoria Junior WRC cu un Citroen DS3 R3T Max. Pilotul echipei Napoca Rally Academy a pierdut vineri peste un minut  din cauza unei defecţiuni la servodirecţie, însă a devenit lider până la finalul zilei de sâmbătă, iar duminică şi-a adjudecat prima victorie în Junior WRC. În urmă acestui succes, italianul a urcat pe locul doi în clasamentul general şi speră să câştige titlul mondial.

"Sunt foarte fericit că am reuşit să câştigăm. A fost o muncă de echipă şi, chiar dacă am avut probleme vineri, am reuşit să revenim şi să câştigăm un raliu foarte rapid.

Vom continua să muncim şi sper să ne atingem şi obiectivul principal, acela de a câştiga titlul în Junior WRC. Ştiu că nu va fi uşor, dar cred că putem să-l obţinem", a declarat el.

Rezumatul Raliului Poloniei:

Raliul Poloniei - Rezultate finale: 

Loc Pilot Echipa Diferenta
1 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport 2h26m11.5s
2 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II 11.9s
3 Ott Tanak M-Sport World Rally Team 23.0s
4 Hayden Paddon Hyundai Motorsport N 1m14.6s
5 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport 1m24.7s
6 Thierry Neuville Hyundai Motorsport 1m44.5s
7 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT 1m57.7s
8 Robert Kubica RK World Rally Team 2m08.3s
9 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT 2m18.2s
10 Daniel Sordo Hyundai Motorsport 2m48.4s

 

Rezultate Power Stage:

Loc Pilot Echipa Diferenta
1 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport 6m52.0s
2 Ott Tanak M-Sport World Rally Team 0.1s
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II 3.8s
4 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT 5.5s
5 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT 7.2s

Clasament general:

Loc Pilot Puncte
1 Sebastien Ogier 161
2 Andreas Mikkelsen 83
3 Mads Ostberg 69
4 Jari-Matti Latvala 66
5 Thierry Neuville 58
6 Kris Meeke 53
7 Elfyn Evans 53
8 Hayden Paddon 44
9 Ott Tanak 39
10 Daniel Sordo 39

Comentarii (1)

  • Ogier este la fel de bun ca Loeb... daca va avea in continuare masina competitiva ii va egala sau chiar depasi palmaresul
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru