VIDEO: Transfăgărășanul văzut din mașina lui Simone Tempestini, Campionul Național de Raliuri

de Sebastian Toma
Miercuri, 23.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Simone Tempestini, cel mai tânăr campion național de raliuri al României, a stabilit timpul de referință pe proba Transfăgărășan din Raliul Sibiului. Iată cum s-a văzut totul din mașina lui de competiție, un Ford Fiesta R5.

Esential 4 treceri ale Transfăgărășanului au fost făcute în cadrul ediției 2015 a Raliului Sibiului, două la urcare și două la coborâre.
Redbull a publicat clipul onboard înregistrat din mașina de competiție a lui Simone Tempestini pe proba Transfăgărășan din Raliul Sibiului. Cel mai tânăr campion național de raliuri al României a stabilit timpul de referință pe această probă și a devenit campion odată cu etapa următoare, Raliul Iașiului. Simone Tempestini a declarat că partea sa preferată a Transfăgărășanului este porțiunea de viraje care vine înainte de Bâlea Lac. Considerat de mulți drept cel mai frumos drum din lume, inclusiv de fosta echipă a emisiunii Top Gear, Transfăgărășanul este un drum care impune dificultăți piloților care îl abordează în regim de concurs din pricina diferențelor de temperatură și altitudine, anumite secțiuni ajungând să fie umede în timp ce altele sunt uscate, precum și din cauza  ceții, care a redus semnificativ vizibilitatea în cazul ediției 2015 a Raliului Sibiului.

Totodată, asfaltul de pe Transfăgărășan are o calitate diferită pe mai multe secțiuni, trecând de la o șosea de calitate și cu aderență bună, la o șosea rugoasă.

Cu toate acestea, proba nu este considerată dificilă de unii piloți din Campionatul Național de Raliuri, motivația fiind legată de faptul că virajele nu se succed foarte repede și existența unor paliere cu viraje rapide. Chiar și așa, acele de păr și asfaltul cu grade diferite de aderență îi fac pe piloți să fie concentrați la fiecare pas.

Cu excepția unei etape, Simone Tempestini a concurat în sezonul 2015 al Campionatului Național de Raliuri la bordul unui Ford Fiesta R5. Pilotul a reușit să câștige majoritatea probelor din fiecare raliu în care s-a înscris cu acest model și a fost asistat la fiecare etapă de experimentatul navigator Dorin Pulpea. Tempestini a acumulat 155 de puncte în clasamentul general după ce a câştigat şase dintre cele şapte etape de până acum, devenind campion cu o etapă înainte de finalul sezonului 2015 al CNR. Pilotul Simone Tempestini a debutat în CNR în 2010 la bordul unui Dacia Logan.

Via Redbull | Foto: Attila Szabo

Comentarii (2)

  • unde-i video-ul? ca mie imi arata doar o imagine :)
    2 1
  • george
    nici eu nu vad video
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru