Filmarile Top Gear au atras atentia presei mondiale asupra Romaniei

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.09.2009
Celebra emisiune britanica Top Gear a atras atentia fanilor sai asupra Transfagarasanului. Soseaua si peisajele adiacente au fost laudate in intreaga lume gratie faptului ca Top Gear a filmat un episod aici.

Prezenta echipei Top Gear in Romania a atras atentia presei internationale asupra tarii noastre. Filmarile de pe Trasfagarasan si barajul Vidraru au devenit subiect de curiozitate pentru presa auto din lume, iar tara noastra a fost prezentata intr-o lumina buna prin simpla prezenta a celor trei prezentatori Top Gear pe plaiurile mioritice.

Relatarea excursiei Top Gear in tara noastra a fost realizata de catre cei de la Romaniantimes, iar acestia au fost citati mai departe de catre numeroase publicatii straine. Printe acestea, putem enumera: Autoblog, Caradisiac, Autoblog.nl, Carsuk, GTSpirit si multi altii. Desi jurnalistii straini au folosit aceeasi imagine cu celebra sosea din Romania, acestia au laudat Transfagarasanul pentru curbele sale si pentru peisajul oferit. Dupa cum stiti, DN7C este cel mai inalt drum asfaltat din Romania. Aceasta sosea este drumul cu cele mai multe tuneluri si viaducte din Romania si este un candidat perfect la titlul de “Cel mai interesanta sosea” din sectiunea special dedicata a emisiunii Top Gear de la BBC.

Transfagarasanul a fost caracterizat de catre straini ca fiind "uimitor", si ca "unul dintre cele mai frumoase peisaje din Muntii Carpati".

Romania a fost mentionata ca fiind "tinutul lui Dracula", iar strainii au laudat modul in care au fost primiti jurnalistii de la BBC. Cat despre parerea echipei Top Gear despre Romania, tara noastra a fost descrisa intr-o singura expresie de catre Jeremy Clarkson: "Just brilliant".

Cautarea sintagmei "Top Gear filmed in Romania" pe Google ne ofera 85.500 de rezultate, impresionant de multe pentru aceasta cautare atipica. Primele pagini ofera rezultate relevante, ceea ce ne arata ca tara noastra si Transfagarasanul au fost promovate corespunzator, Romania fiind recunoscuta de straini ca fiind o tara ospitaliera cu o sosea in munti care ofera peisaje si curbe deosebit de frumoase.

Colegii nostri de la Freelancer.ro au fost alaturi de echipa Top Gear si ne-au relatat o parte din metodele de filmare utilizate la inregistrarea emisiunii. Echipa Top Gear lucreaza foarte mult pentru a filma fiecare scena in conditii optime, motiv pentru care inregistreaza mai multe duble pentru a realiza ceva extraordinar.

Contrar aparentelor, anumite secvente sunt filmate cu viteza redusa, iar prezentatorii nu misca masinile fara a dezactiva toate ajutoarele electronice pentru stabilitate si tractiune.Pentru mai multe imagini de la fata locului, click AICI.

Comentarii (27)

  • Sper sa ii urmareasca cineva si in Delta, ar fi interesante poze si filmulete si de acolo.
    12 1
  • episod
    cand va fi difuzat la tv acest episod? ms
    2 3
  • alecstm
    @vlad
    la sfarsitu lunii Decembrie, va fi printre ultimele, daca nu chiar ultimul episod din aceasta serie.
    3 0
  • la sfarsitul lui dcembrie .. o sa fie disponibil pe filelist.;)
    1 1
  • baieti, corectati: “Cel mai interesanta sosea”
    3 0
  • Hunter
    Mda...uau...ce descoperire....tara asta chiar e faina, chiar merita sa fie vizitata....pentru ca este intradevar "just brilliant".
    Ce nu este asa de "brilliant" sunt drumurile...caile de acces spre anumite zone cu potential turistic extrem de ridicat, si oameni care sa faca ceva pentru a fi mai bine. Pacat ca ne batem joc de tot ce e in jurul nostru, si nu stim sa pretuim ceea ce avem in ograda.
    Altii, cu bogatii naturale de 10 ori mai slabe decat la noi, stiu sa faca din cacat bici, si sa scoata bani din orice, prin atragerea corecta a turistilor.
    Vorba aia: faina tara pacat ca e locuita.
    Poate daca mentalitatea s-ar schimba la noi, si s-ar mai reduce din interesele si ciupeala de la orice "afacere"...ca daca nu iasa ceva, zici ca nu e lumea sanatoasa la noi, poate ar fi mai bine.....dar vai....am uitat....ma refeream la ROmania.....deci niciodata nu se va intampla nimic deosebit.
    Si inca o chestie...."just brilliant"...culmea...cica suntem recunoscuti pentru ospitalitate....uau...ce chestie....deci chiar nu suntem o tara de tigani, cum am ajuns sa fim vazuti.

    Rusine sa ne fie pentru ceea ce suntem ca popor !!!
    15 3
  • -
    Eu sunt un mare fan al serialului si va spun doar atat : Stati ca nu ati vazut inca episodul. Nu stiti ce o sa zica despre noi, iar daca Jeremy face totusi niste glume stiti ca nu prea il intereseaza si nu prea isi cere scuze. Asa ca rugati-va sa nu o faca :) Oricum, chiar si la cat de fan sunt ... daca intrece masura cu afirmatii proasta la adresa noastra pot sau dau cancel imediat la afinitatea mea legata de emisiune.
    8 5
  • fan tg
    mai stau
    mai filmeaza si in alte zone?
    1 0
  • :))
    Noroc ca ne-a facut Ceausescu cateva chestii care ne aduc faima: Transfagarasanu, Vidraru, canalul si Casa Poporului. Ca astia nu-s in stare sa faca o straduta in camp deschis sau o pasarela peste o cale ferata.
    15 9
  • valjan
    top gear
    astia au facut reclama atragand presa straina mai rau decat a facut udrea care a cheltuit o gramada sau ma rog a furat cum se aude
    12 3
  • newman
    new
    Cum spuneam, era si timpul ca cei de la top gear si nu numai sa descopere tara noastra, si mai ales o sosea care sa rivalizeze cu celelalte alese de ei. Totul se rezuma la placerea pura de a conduce...
    6 1
  • Daca i-am numii pe cei 3 prezentatori ai top gear drept ministrii turismului e clar ca ar atrage mai multi straini la noi decat o face o grasa care se urca pe cai.
    7 4
  • hahahahaha
    ...ma doare burta de ras cand ma gandesc cate gropi au luat in nas pe la Vidraru - pe drumul ala care arata ca dupa bombardament - in masinile lor cu suspensii sport. Sa nu mai amintesc de traficul din Buc in care s-au blocat :)
    3 4
  • Semtex
    @ ReVoLuTiOn and others
    Daca tineati asa mult la tara voastra, trebuia sa va suparati pe ei de cand au luat peste picior Dacia Sandero . Dar atunci multora li s-a parut normal ce au facut si le-au luat apararea. Num-ar mira sa se intample la fel si de data asta. Adica ei sa rada si sa-si bata joc de Romania si voi sa radeti cu ei. Sunteti ipocriti si ridicoli !
    11 10
  • semtex tata tu despre cine vorbesti?
    tu macar ai vazut showul sau ai auzit si tu in fata blocului la o samanta ca "sa loat ei de Dacia"? Amice tu esti penal pentru ca vorbesti in necunostinta de cauza. Cauta tu exact ce cuvinte injurioase au adus ei la adresa Dacia, ca eu iti gasesc comentarii pozitie la adresa Daciei Logan. Iti mai zic ceva, berea la pet si semintele iti afecteaza creierasul ala mic.
    5 7
  • Este o realitate
    Daca o sa rada de ceea ce a gasit aici , nu va fi pentru prima data. A mai facut-o sin in alte situatii. Prin urmare, ultimul lucru la care ar trebui sa ne gandim este sa ne suparam pe realizatorii emisiunii. Asta este meseria lor. Emisiunea este foarte buna si ramane asa indiferent de ce se va spune despre Romania. Daca simtim nevoia sa ne suparam, macar sa ne gandim bine pe cine ar trebui sa ne suparam, si daca nu cumva ar trebui sa facem mai mult decat sa ne suparam.
    3 1
  • Semtex
    @ aaa
    bai mutunache, "show-ul" de care vbesti tu a fost o mistocareala in toata regula ... nu trebuie sa folosesti invective ca sa-ti bati joc de cineva... poate pt golani ca tine asa functioneaza, dar ironia lor la adresa Dacia a fost cu dichis aleasa...

    sunt sigur ca si-n emisiunile viitoare isi vor bate joc de Romania si de prosti ca tine care stateau pe marginea drumului facandu-le cu mana
    10 10
  • pentru valorosu semintaru numaru 1
    Nu am ce sa iti fac, lipsa de cultura si prostul gust te conduc glorios. Cum nu pot sa te conving ca Guta nu e cel mai tare cantaret de pe "lume" la fel nu pot sa iti schimb opinia fata de TG. Si nici nu ar fi corect. Nu intrii in targetul lor, adica emisiunea nu e pentru cei cu 2-3 clase de liceu, provenit din clasa muncitoare si activand in ea si acum. Cand nu poti sa distingi gluma de jignire e greu sa intelegi lucruri subtile. Cum le faci tu cu mana lui Guta & co ( scuze ca nu cunosc alte nume de manelisti ) la miss piranda sau pe unde iti duci tu veacul la fel au fost unii pe Transfagarasan sa isi salute fanii. Nu cred ca idolii tai nemuritori ( manelisitii ) fac mai multa reclama tarii decat o sa faca aceasta emisiune. Nu te acuza nimeni ca iubesti manelele dar in discutii mai elevate nu esti binevenit. Stiu ca o sa dai cu laturi in mine acum ca ma iau de manele si de tine insa imi asum responsabilitatea si iti zic un lucru: sunt oameni pentru care metalul sclipitor, "valoare", si toalele "da" firma "jmekera" nu valoreaza 2 bani.
    9 1
  • @semtex
    Comentariile tale ma duc cu gandul la o vorba din batrani: Prostu' nu e prost destul, daca nu e si fudul...
    5 5
  • Semtex
    @aaa aka Andrei_V
    Atata poti, atata dai.... niste texte stereotipe si un proverb care vine ca nuca-n perete...cand te gandesti ca ai scris atata... :)) ah si sa mai mentionam contul facut special ca sa-mi dai mie peste nas =))) Baietel,pune-ti creierul in functiune sa nu traiesti degeaba..! E o diferenta clara intre umorul de calitate si nesimtire.
    9 10
  • interesant
    Sa traiasca cine a facut Transfagarasan poate o sa faceti si voi ceva pt tara asta dragi parlamentari :))
    0 2
  • kreez_t
    dacia
    m-am saturat sa aud de daciile voastre si cum le comparati voi cu ferrari si lambo!!!!!!! voi chiar nu intelegeti ca exiasta mai multe clase de masini, fiecare cu rolul ei? va simtiti toti lezati de jignirile la adresa sandero de parca ati desenat-o si fabricat-o voi! patriotilor! top gear este un show despre masini, unde masinile sunt judecate dupa ce target au! din cauza asta sunt taxate la cel mai mic cusur pe felia lor, iar alte lipsuri grave sunt trecute cu vederea. daca nu intelegeti nimic, uitati-va la altceva! si nu va mia umflati atat in pene romani mandri ce sunteti! nu stiti decat sa va plangeti!
    3 3
  • @Semtex aka Detectivul gradinitei
    Sunt abonat la newsletter-ul Automarket de foarte mult timp si m-am saturat de comentariile tale idioate si de rautatea pe care o manifesti de fiecare data cand ai ocazia. Sunt sigur ca auzi des asta, dar esti un frustrat. Daca ai probleme in intimitate, nu te mai descarca pe fanii acestui site.
    3 7
  • copilu fugi la culcare
    "@aaa aka Andrei_V"

    Si daca e asa ce pierzi tu mai pustiulache? Punem noi doi un pariu, te tine?
    1 1
  • ai dreptate @gogu
    Astia in afara de vile si vilute pt ei nu au facut nimic pt tara, macar impuscatu a lasat ceva in urma.
    1 1
  • kreez_t
    impuscatu
    mai usor cu impuscatu pe scari... ia uita-te tu mai bine la ce a lasat impuscatu' in urma...

    @semtex si aaa: nu vreti voi sa va certati pe privat si sa fiti on topic aici? daca va simtiti desteti si nu aveti unde sa va revarsati inteligenta decat prin replyuri seci cu cuvinte lungi pe un site auto, e trist. daca tot le folositi(pe cuvintele lungi) invatati si ce inseamna
    2 6
  • Semtex
    @kreez_t
    Si ma rog cine te-a pus pe tine arbitru bai mascariciule ? Nu e nimic off-topic in a afirma ca Top Gear incalca in mod frecvent limitele bunului simt. Dupa cum spuneam... este o diferenta clara intre umorul de calitate si nesimtire.
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru