Raliul Sibiului riscă să nu puncteze în CNR în sezonul 2014

de Daniel Popescu
Joi, 19.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Sibiului nu va conta în clasamentele generale din Campionatul Naţional de Raliuri dacă organizatorii nu anunţă traseul competiţiei până în 29 decembrie.

Esential 8 etape va avea sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri
Federaţia Romană de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunţat în această săptămână calendarul final al sezonului 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri.

Programul de opt etape anunţat la sfârşitul lunii noiembrie rămâne neschimbat, însă numeroase raliuri vor avea loc cu câteva săptămâni mai târziu decât planificarea iniţială.

Cel mai mare semn de întrebare planează însă asupra Raliul Sibiului, programat în perioada 27 februarie - 1 martie. Întrucât etapa a fost mutată cu aproximativ patru luni mai devreme decât în mod obişnuit la cererea Campionatului European de Raliuri şi va include un traseu nou cu o probă specială pe Transfăgărăşan, organizatorii nu au avut timp să stabilească traseul exact al evenimentului.

În cazul în care nu sunt îndeplinite cerinţele, Raliul Sibiului se va putea desfăşura, dar etapa nu va puncta pentru CNR.

FRAS
Comunicat de presa
FRAS a dat însă un ultimatum organizatorilor şi susţine că Raliul Sibiului nu va puncta în sezonul 2014 al CNR dacă traseul nu va fi comunicat oficial până în 29 decembrie.

"Întrucât [...] organizatorul nu a putut preciza noul format pentru Raliul Sibiului şi ţinând cont de timpul foarte scurt rămas la dispoziţia piloţilor şi a echipelor pentru pregătire, se impune precizarea traseului şi a formatului acestui raliu [...] până cel târziu în 29 decembrie 2013.

În cazul în care nu sunt îndeplinite cerinţele [...], Raliul Sibiului se va putea desfăşura în continuare cu susţinerea FRAS, dar etapa nu va puncta pentru CNR", precizează FRAS într-un comunicat de presă.

DELECOUR, CONFIRMAT PENTRU SEZONUL 2014

Prezenţa lui Francois Delecour în sezonul 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri era incertă, însă FRAS că anunţat că dublul campion naţional va fi unul dintre piloţii prioritari de anul viitor. De aceeaşi recunoaştere se va bucura anul viitor şi David Botka, care a încheiat sezonul 2013 pe locul doi în clasamentul general.

De asemenea, FRAS a confirmat unificarea claselor 5 şi 6, realizarea unui clasament general pentru copiloţi şi înfiinţarea Cupei României de Raliuri, în cadrul căreia vor fi luate în considerare doar rezultatele din etapele de pe asfalt şi din Raliul Bucovinei.

CALENDAR CNR 2014:

Etapa Perioada Suprafata Coeficient
Raliul Sibiului 27-1 martie zapada 1
Raliul Brasovului 21-22 martie asfalt 1.2
Raliul Aradului 09-10 mai macadam 0.8
Raliul Deltei 30-31 mai macadam 1
Raliul Clujului 27-28 iunie asfalt 1
Raliul Bacaului 25-56 iulie macadam/asfalt 1
Raliul Iasului 5-6 septembrie macadam 1
Raliul Harghitei 26-27 septembrie macadam 1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru