Delecour a început noul sezon de CNR cu o victorie în Raliul Braşovului

de Daniel Popescu, Foto: Attila Szabó
Luni, 24.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francois Delecour a câştigat Raliul Braşovului, prima etapă a sezonul 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri, şi a fost acompaniat pe podium de Marco Tempestini şi Dan Gîrtofan.

Esential 13.5 secunde este avansul cu care Francois Delecour a castigat Raliul Brasovului
5 probe speciale a castigat Francois Delecour in Raliul Brasovului
5 victorii in probele speciale a obtinut si Marco Tempestini
Sezonul 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri a început la sfârşitul săptămânii trecute cu tradiţionala etapă programată la Braşov.

La volanul unui Peugeot 207 S2000, Francois Delecour a confirmat statutul de favorit după cele două titluri naţionale obţinute în 2012 şi 2013 şi a câştigat raliul cu cinci victorii în cele 11 probe speciale.

Succesul său nu a fost însă unul categoric, întrucât Marco Tempestini a fost în imediata sa apropiere în cea mai mare parte a timpului. Aflat la bordul unui Ford Fiesta R5, pilotul echipei Napoca Rally Academy a obţinut la rândul său cinci victorii în probele speciale şi a fost lider la general după PS 2, însă a pierdut teren după cele trei probe de vineri noapte.

"Am terminat la 13.5 secunde faţă de Francois Delecour.

Nu e foarte bine, dar nici foarte rău. Pentru noi a fost un weekend fantastic în care ne-am distrat la maximum, iar lupta cu Francois a fost una foarte motivantă. De abia aştept prima etapă pe macadam şi sunt sigur că la Arad va fi distracţie totală", a declarat el la finalul etapei.

Ultimul loc pe podium i-a revenit pilotului local Dan Gîrtofan (Skoda Fabia S2000), care a avut de asemenea un ritm bun pe tot parcursul raliului.

Sebastian Barbu a terminat pe locul patru după ce a profitat de o defecţiune tehnică suferită de Gergo Szabo, dar şi de ieşirea în decor a lui Simone Tempestini, care şi-a adjudecat însă şi o victorie într-una dintre probe. Acesta a fost urmat de Manu Mihalache şi Edwin Keleti, în timp ce  Adrian Răspopa a ocupat locul şapte în faţa lui Vali Porcişteanu, care şi-a făcut o apariţie surprinzătoare la Braşov după ce anunţase că nu va concura în 2014 din lipsă de fonduri.

Rezumat Raliul Braşovului, ziua 1:

Rezumat Raliul Braşovului, ziua 2:

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri va avea loc la Arad în perioada 9-10 mai. 

Credit foto: Attila Szabo

Comentarii (2)

  • Bun articolul, bune reportajele DAR (carcotas cum sunt nu ma pot abtine):
    "Francois Delecour a confirmat statutul de favorit după cele două titluri MONDIALE obţinute în 2012 şi 2013 "

    Oameni buni chiar nu cititi ce scrieti ????
    2 0
  • Bun articol, felicitari.
    Va promit ca sunt cu ochii pe voi.
    Am fost pe probe si am vazut diferente mari intre piloti ( unii nu ).Sper ca nivelul sa ajunga la delcour nu la ....keleti.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru