Sezonul 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri va avea opt etape

de Daniel Popescu
Joi, 14.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Timişoarei a fost eliminat din calendarul Campionatului Naţional de Raliuri, astfel că sezonul 2014 va avea doar opt etape. Datele raliurilor vor fi stabilite ulterior.

Esential 8 este numarul etapelor incluse in calendarul Campionatului National de Raliuri in 2014
6 este numarul de rezultate care vor fi luate in considerare in clasamentul general pentru fiecare pilot
1.2 este coeficientul maxim al unui raliu (Raliul Brasovului)
0.8 este coeficientul minim al unui raliu (Raliul Aradului)
Federaţia Romană de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunţat în această săptămână componenţa calendarului sezonului 2014 pentru Campionatul Naţional de Raliuri.

Ediţia de anul viitor a celei mai importante competiţii sportive din România va avea opt etape, singura schimbare comparativ cu acest an fiind eliminarea Raliului Timişoarei.

Din păcate, FRAS nu a modificat în niciun fel regulamentul sportiv cu privire la sistemul complicat de acordare a punctelor.

Astfel, fiecare raliu va avea un anumit coeficient care se va înmulţi cu numărul standard de puncte alocate conform grilei 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. Partea bună este că anul viitor şase etape vor avea coeficient 1, în timp ce Raliul Brasovului va avea coeficient 1.2, iar Raliul Aradului coeficient 0.8.

În plus, pentru fiecare pilot în parte vor fi luate în calcul doar rezultatele din şase etape: cele mai bune trei rezultate din primele patru etape şi cele mai bune trei rezultate din ultimele patru etape.

Datele exacte de desfăşurare pentru cele opt etape din CNR vor foi stabilite numai după publicarea calendarului Campionatului European de Raliuri, pentru a evita suprapunerea unor runde din cele două competiţii. În plus, Raliul Sibiului va găzdui etapa de CNR concomitent cu cea din Campionatul European de Raliuri.

Oficialii ERC şi-au exprimat dorinţa ca Raliul Sibiului să aibă loc pe timp de iarnă cu o probă specială pe Transfagarasan, însă până în prezent nu a fost luată o decizie finală. Calendarul ERC pentru sezonul 2014 este aşteptat în următoarea perioadă, însă FIA nu a stabilit un termen limită pentru publicarea acestuia.

CALENDAR CNR 2014*

Raliul Deltei
Raliul Brasovului
Raliul Sibiului
Raliul Iasului
Raliul Bacaului
Raliul Clujului
Raliul Harghitei
Raliul Aradului

*ordinea etapelor este aleatorie

Via FRAS

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru