Raliul Sibiului 2014 ar putea avea loc pe timp de iarnă pe Transfăgărăşan

de Daniel Popescu
Luni, 16.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Sibiului luptă cu Polonia pentru a găzdui pe timp de iarnă una dintre etapele din Campionatul European de Raliuri, iar una dintre probele speciale ar urma să aibă loc pe Transfăgărăşan.

Transfăgărăşan este o combinaţie între Pikes Peak şi Alpii d'Huez. Cunosc un singur drum în Europa cu un profil atât de unic.

Francois Ribeiro
Director Motorsport Business
Organizatorii Raliului Sibiu, una dintre etapele Campionatului European de Raliuri, încearcă să crească prestigiul şi popularitatea evenimentului prin mutarea acestuia din luna iulie în luna martie.

O astfel de mutare ar permite organizarea Raliului Sibiului pe timp de iarnă, iar planul prevede inclusiv o probă specială pe Transfăgărăşan. Ideea este deja pe placul promoterului Eurosport, în special datorită popularităţii şi a peisajelor spectaculoase de care se bucură Transfăgărăşanul.

"Din luna iulie lucrăm la un proiect pentru a transforma Raliului Sibiului într-un eveniment pe zăpadă cu ideea de a folosi celebrul drum Transfăgărăşan ca una dintre probele speciale. Transfăgărăşan este o combinaţie între Pikes Peak şi Alpe d'Huez (n.r - staţiune de schi din localitatea Huez situată în Alpi).

Cunosc un singur drum în Europa cu un profil atât de unic. Ar fi o experienţă incredibilă pentru piloţii ERC şi un eveniment grozav pentru Eurosport", a declarat Francois Ribeiro, directorul de Motorsport Business din cadrul Eurosport Events.

Avem două oferte pentru al treilea eveniment pe zăpadă. Vom rapid rapid o decizie cu privire la opţiunea care este mai bună pentru ERC.

Francois Ribeiro
Director Motorsport Business
Raliul Sibiului concurează însă pentru acest loc în calendar cu Raliul Poloniei, care a făcut o ofertă asemănătoare pentru a găzdui etapa în luna martie. O decizie finală este aşteptată în curând.

"Polonia ne-a făcut o ofertă pentru a găzdui un eveniment de iarnă în martie, care se adaugă intenţiei de a găzdui o etapă de WRC în 2014. Avem două oferte pentru al treilea eveniment pe zăpadă. Vom rapid rapid o decizie cu privire la opţiunea care este mai bună pentru ERC", a adăugat Ribeiro.

Calendarul Campionatului European de Raliuri va fi stabilit numai după ce FIA anunţa calendarul Campionatului Mondial de Raliuri în 27 septembrie, după întâlnirea Consiliului Mondial.

"Suntem aproape de finalizarea restului calendarului cu două evenimente aflate încă în stadiul de discuţii.

Vor exista ţări şi raliuri noi, dar va fi un echilibru perfect între raliurile pe zăpada, macadam şi asfalt", a încheiat Ribeiro.

Via ERC

Comentarii (2)

  • Alpe d'Huez nu Aplii d'Huez, e o statiune.... of of of
    0 0
  • Asta ar fi intradevar o realizare incredibila pt imaginea Romaniei.
    Singura problema ar fi accesul spectatorilor pe proba speciala, avand in vedere faptul ca drumul este inchis din 1 Noiembrie pana anul urmator in Mai/Iunie (depinde de cantitatea de zapada). E drept ca functioneaza telecabina, dar oare va putea face fata cererii? Dar poate ca astea sunt detalii care vor fi luate in discutie si cred ca se vor gasi solutii.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru