Începe Sibiu Rally Challenge: detalii complete despre provocarea Transfăgărăşanului

de Daniel Popescu
Joi, 09.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sibiu Rally Challenge va avea loc în perioada 10-12 octombrie şi va provoca peste 30 de piloţi să-şi demonstreze abilităţile pe Transfăgărăşan, la Păltiniş şi pe circuitul de rallycross din Sibiu.

Esential 7.22 kilometri are fiecare proba speciala desfasurata pe Transfăgărăşan
3 zile de concurs cuprinde prima editie a Sibiu Rally Challenge
37 este numarul total al pilotilor participanti la Sibiu Rally Challenge
În absenţa Raliului Sibiului ca etapă a Campionatului European de Raliuri, organizatorii au găsit o alternativă prin crearea unei noi competiţii de motorsport.

Botezată Sibiu Rally Challenge, competiţia care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni va reprezenta o adevărată provocare pentru piloţii înscrişi în concurs, prin prisma dificultăţii probelor speciale.

După instalarea parcului de service în Piaţa Mare programată pentru 9 octombrie, piloţii vor participa vineri la o demonstraţie pe străzile din Sibiu începând cu ora 18:00, pe traseul Piaţa Mare - Str. Gheorghe Lazăr - Str. Cetăţii - Str. Nicolae Bălcescu - Piaţa Mare.

Competiţia va începe propriu-zis vineri, 10 octombrie, cu speciala Păltiniş desfăşurată în nocturnă cu începere de la ora 20:00 pe un traseu cu lungimea de 9 km.

Cea mai spectaculoasă zi a competiţiei se anunţă însă cea de sâmbătă, 11 octombrie, în care piloţii vor participa la două probe speciale pe Transfăgărăşan, fiecare cu o lungime de 7.22 km: proba Bâlea Lac va începe la ora 12:00, în timp ce proba Bâlea Cascada va demara de la ora 13:20. Festivitatea de premiere va avea loc în aceeaşi zi în Piaţa Mare începând cu ora 19:00.

Competiţia se va încheia duminică, 12 octombrie, cu o confruntare pe circuitul de rally-cross din Sibiu de 1.9 km după un sistem asemănător cu cel practicat la Race of Champions.

37 de piloţi, dintre care patru străini

Mi-am propus să parcurg proba specială de pe Transfăgărășan într-o mașină, dar pe două roți.

Este o provocare imensă care depinde în mare măsură de condițiile meteo.

Titi Aur
Octuplu campion CNR
La Sibiu Rally Challenge s-au înscris 37 de piloţi, dintre care patru străini: pilotul italian de raliuri Simone Campedlli va concura cu un Mitsubishi Lancer Evo, în timp ce austriacul Manfred Stohl, campion la clasa P-WRC din Campionatul Mondial de Raliuri, va lua startul cu un Peugeot 207 S2000.

De asemenea, fanii vor putea vedea numeroşi piloţi din Campionatul Naţional de Raliuri. Octuplul campion naţional de raliuri Titi Aur va urca la volanul unui BMW şi intenţionează să parcurgă întreaga distanţă a probei speciale pe numai două roţi, în timp ce fostul campion Vali Porcişteanu va concura cu un Mitsubishi Lancer Evo IX. Pe listă mai sunt prezenţi Edwin Keleti (Ford Fiesta R5) sau Andrei Mitraşcă (Seat Ibiza TDI), iar Constantoin Răileanu va urca pe Transfăgărăşan cu un kart. Lista completă a piloţilor înscrişi în competiţie este disponibilă aici.

Rezumatul Sibiu Rally Challenge va fi transmis pe postul de televiziune Motors TV, care poate fi recepţionat de abonaţii operatorului UPC. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru