Sibiu Rally Challenge, competiţie de motorsport pe Transfăgărăşan ce va avea loc în 9-12 octombrie

de Daniel Popescu
Marti, 09.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Raliului Sibiului vor organiza în prima parte a lunii octombrie competiţia Sibiu Rally Challenge, în cadrul căreia piloţii vor concura în Sibiu, la Păltiniş, dar şi pe celebrul traseu Transfăgărăşan.

Esential 4 zile va dura evenimentul Sibiu Rally Challenge din luna octombrie
După ce au pierdut organizarea Raliului Sibiului ca etapă în Campionatul European de Raliuri şi au anulat desfăşurarea evenimentului Sibiu Transfăgărăşan Motorsport Festival programat iniţial pentru luna august, organizatorii au anunţat o nouă competiţie care va avea loc în perioada 9-12 octombrie.

Botezată Sibiu Rally Challenge, competiţia se vrea o replică la celebrul Festival al Vitezei de la Goodwood şi propune patru zile pline pentru fanii sibieni.

▶ Reportaj: Haosul dulce de la Goodwood

Transfăgărăşanul va fi parcurs o dată în urcare şi o dată în coborâre şi sunt sigur că va fi un moment extraordinar.

Sorin Itu
Organizator Sibiu Rally Challenge
La eveniment sunt aşteptaţi piloţi de top, maşini de competiţie şi maşini istorice care vor concura în locuri cunoscute de către fanii sporturilor cu motor din ţara noastră.
Astfel, competiţia va demara joi, 9 octombrie, cu instalarea parcului de service în Piaţa Mare, urmată vineri, 10 octombrie, de o paradă pe străzile din Sibiu şi speciala Patinis desfăşurată în nocturnă.

Sâmbătă, 11 octombrie, piloţii vor participa la o competiţie pe Transfăgărăşan în partea dinspre Sibiu, pentru ca duminică, 12 octombrie, să aibă loc o confruntare pe circuitul de rally-cross din Sibiu ca replică la Race of Champions.

"Sibiu Rally Challenge este o competiţie, dar în acelaşi timp şi un festival al sporturilor cu motor. Transfăgărăşanul este, cu siguranţă, cea mai mare provocare de la Sibiu Rally Challenge. Va fi parcurs o dată în urcare şi o dată în coborâre şi sunt sigur că va fi un moment extraordinar atât pentru cei implicaţi, cât şi pentru spectatori", a declarat Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru