Raliul Sibiului va avea loc în octombrie, dar nu va mai face parte din calendarul ERC

de Daniel Popescu
Joi, 29.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Sibiului nu va mai face parte din calendarul Campionatului European de Raliuri din acest an, însă va avea loc în luna octombrie ca un eveniment demonstrativ cu scopul de a reveni în competiţie în sezonul 2015.

Pentru promoterul Raliului Sibiului a fost imposibil să ofere o etapă la standardele ERC pentru noua dată stabilită în octombrie.

Jean-Bapitste Ley
Coordonator ERC
Oficialii Campionatului European de Raliuri au anunţat joi excluderea Raliului Sibiului din calendarul competiţional al sezonului 2015. Programat iniţial în luna februarie pentru a avea loc pe zăpadă, cu probe speciale inclusiv pe Tranşfăgărăsan, etapa a fost mutată ulterior cu titlu provizoriu pentru perioada 9-11 octombrie pe asfalt.

Cu toate acestea, oficialii ERC au renunţat complet la această etapă şi şi-au justificat decizia prin faptul că raliul nu îndeplinea standardele necesare pentru competiţia europeană.

"În ciuda muncii asidue cu autorităţile române, pentru promoterul Raliului Sibiului a fost imposibil să ofere o etapă la standardele ERC pentru noua dată stabilită în octombrie. Deşi acest lucru este regretabil, feedback-ul din partea echoipelor a fost că o reducere a calendarului ar fi benefică pentru planurile lor financiare şi logistice", a declarat Jean-Bapitste Ley, coordonatorul ERC.

Esential 11 este numarul etapelor de ERC ramase in calendar dupa excluderea Raliului Sibiului
În ciuda anulării etapei de ERC, Raliul Sibiului va avea totuşi loc pe asfalt în perioada stabilită anterior, 9-11 octombrie, ca eveniment demonstrativ independent.
Organizatorii negociază deja cu mai mulţi piloţi să participe la eveniment, iar printre ei se numără şi concurenţi din ERC. Aceştia vor avea rolul de a oferi feedback organizatorilor în perspectiva includerii Raliului Sibiu în calendarul Campionatului European de Raliuri din sezonul 2015.

Pe de altă parte, organizatorii au anunţat că Sibiu Transfăgărăşan Motorsport Festival, un alt eveniment de sporturi cu motor, nu va mai avea loc în luna august, aşa cum fusese planificat spre sfârşitul anului trecut. În schimb, organizatorii încearcă să-l găzduiască tot la Sibiu în paralel cu Raliul Sibiului din luna octombrie, o decizie finală în acest sens urmând să fie luată ulterior.

Via ERC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru