Raliul Sibiului a fost inclus în calendarul Campionatului European de Raliuri 2013!

de Daniel Popescu
Luni, 17.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Sibiului va fi gazda celei de-a noua etape a sezonului 2013 al Campionatului European de Raliuri şi se va desfăşura în perioada 25-27 iulie.

Raliul Sibiului va rămâne în calendarul unei competiţii de anvergură europeană şi în sezonul următor. După ce în acest an a făcut parte din calendarul Intercontinental Rally Challenge (IRC), Raliul Sibiului şi-a câştigat locul şi în programul Campionatului European de Raliuri (ERC), care a fuzionat recent cu IRC şi care va fi promovat în continuare de Eurosport sub egida FIA.

Sorin Itu, organizatorul raliului, spune că misiunea de a include Raliul Sibiului în calendarul ERC a fost complicată tocmai din cauza fuziunii celor două competiţii.

"Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să păstrăm Raliul Sibiului în competiţia europeană. Ţinând cont că promotorul IRC a devenit şi promotorul ERC şi practic cele două campionate au fuzionat, a fost mai dificil să ne păstrăm locul în calendar. Am reuşit acest lucru în final şi suntem mândri că Raliul Sibiului va fi şi în 2013 una dintre cele mai importante competiţii sportive din România. Îi aşteptăm pe toţi suporterii raliurilor pe probele speciale din 2013", a declarat Itu.

Urmareste Automarket
Traseul Raliului Sibiului va fi unul foarte asemănător cu cel din acest an, va include probe pe macadam şi asfalt, iar parcul de service va fi amplasat în Piaţa Mare din Sibiu.

"Vom pleca de la formatul din 2012 şi vom încerca să îmbunătăţim totul pentru ediţia din 2013.

Cel mai important lucru este să îmbunătăţim probele speciale şi ne vom concentra atenţia asupra acestui aspect. Vor fi mai multe probe mixte, de macadam şi asfalt, şi sunt sigur că vom reuşi să-i atragem pe cei mai buni piloţi înscrişi în ERC să vină şi anul viitor la Sibiu", a adăugat Itu.

Principala provocare a organizatorilor va fi atragerea unor piloţi de calibru, în condiţiile în care aceştia nu mai sunt obligaţi să participe la un număr minim de evenimente într-un sezon. În schimb, vor fi luate în calcul doar cele mai bune patru rezultate din primele şapte etape şi cele mai bune patru rezultate din ultimele şase.

Sezonul 2013 al Campionatului European de Raliuri începe în perioada 3-5 ianuarie cu etapa programată în Austria şi va include 13 etape pe asfalt şi macadam, în ultimele dintre acestea urmând să aibă loc şi calificări pentru stabilirea ordinii la start.

Comentarii (1)

  • daca s ar rezolva problema specialelor si mai ales aceea din oras de pe acel circuit.A fost un praf de nedescris,dupa primele 6 masini, ainceput sa plece lumea.Pacat pt ca a fost un eveniment important. Eu am venit de la 100 km. ca sa vad ce? Praf ,praf si numai praf.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru