Premieră în motorsportul autohton: un echipaj românesc 100% feminin concurează într-o etapă din Campionatul European de Raliuri

de Cornel Șocariciu
Marti, 16.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipajul format din Cristiana Oprea și Diana Hațegan va concura în cadrul Rally di Roma Capitale din Italia. Este pentru prima dată când un echipaj 100% feminin din România participă într-o etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri.

În intervalul 19 - 21 iulie, în Italia, se desfășoară Rally di Roma Capitale, etapă care face parte din Campionatul European de Raliuri (ERC). În cadrul competiției din Italia, România va fi reprezentată, în premieră, de un echipaj 100% feminin: Cristiana Oprea și Diana Hațegan.

Dacă în Campionatul Național de Raliuri, cele două concurează alături de un exemplar Dacia Sandero, în cadrul etapei din Italia, româncele vor miza pe un Peugeot 208 R2. Totodată, echipajul format din Cristiana Oprea și Diana Hațegan vor puncta și pentru ERC Ladies Trophy, un premiu menit să încurajeze prezența femeilor în motorsport. În 2014, acest trofeu a fost câștigat de Ekaterina Stratieva, pilotul din Bulgaria fiind asistat de Carmen Poenaru (România).  

"Plecăm la Roma cu niște obiective foarte clare: să învățăm cât mai mult de la cei mai buni, să ne acomodăm cu noua mașină și să ajungem cu bine la final. Recunosc că am câteva emoții, dar vreau să ne și bucurăm de acest moment și să demonstrez că niciun vis nu e imposibil dacă muncești suficient de mult", a declarat Cristiana Oprea.

Cristiana a debutat în motorsport în 2015, iar în ultimii doi ani a fost o prezență constantă în cadrul etapelor din Campionatul Național de Raliuri.

Anul acesta, cele două au concurat și în Rally Sliven din Bulgaria, etapă care face parte din cadrul European Rally Trophy.

"Mă bucur de faptul ca acest mic proiect s-a concretizat și sunt încrezatoare ca îl vom duce la bun sfârșit cu o evoluție bună. Mă simt pregatită pentru această provocare și abia aștept să cunosc acest sport la standarde înalte", a completat Diana Hațegan.

Rally di Roma Capitale a pregătit pentru concurenți 203 kilometri de probe speciale. Parcul service și centrul de comandă sunt amplasate în orașul Fiuggi, iar startul festiv va avea loc pe străzile Romei. Evenimentul se încheie duminică, 21 iulie, cu o probă superspecială organizată pe faleza din Ostia.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru