Raliul Greciei a obţinut un loc în ERC după excluderea din WRC

de Daniel Popescu
Joi, 07.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Greciei, una dintre cele mai apreciate etape din Campionatul Mondial de Raliuri, a obţinut un loc în calendarul Campionatului European de Raliuri pentru 2014 după excluderea din WRC.

Esential 60 de ani aniverseaza Raliul Greciei in 2014
Federaţia Internaţională de Automobilism a fost aspru criticată după decizia de a exclude Grecia din calendarul Campionatului Mondial de Raliuri, aceasta fiind una dintre cele mai dificile şi apreciate etape de către piloţi şi echipe.

Forul mondial a justificat decizia prin problemele financiare ale organizatorilor, însă aceştia au oferit o replică pe măsură după ce au reuşit însă să-şi asigure prezenţa în motorsport şi în sezonul următor.

Astfel, Raliul Greciei va face parte din calendarul Campionatului European de Raliuri pentru sezonul următor, după ce organizatorii au ajuns la un acord cu postul francez de televiziune Eurosport, care sprijină a doua competiţie de raliuri ca importanţă după WRC.

Raliul Greciei este recunoscut drept unul dintre cele mai dificile din calendarul competiţional, ca urmare a faptului că traseul presupune drumuri de munte cu numeroase pietre, motiv pentru care maşinile sunt echipate cu sisteme de protecţie suplimentare.

Dificultatea este accentuată de praful dens de pe traseu, dar şi de temperaturile ridicate din Grecia de pe parcursul verii, în cockpit fiind de regulă peste 50 de grade Celsius.

O altă noutate în calendarul ERC pentru anul viitor va fi Raliul Irlandei, care a mai găzduit o etapă în 2009 pe vremea când competiţia se numea Intercontinental Rally Challenge.

Calendarul complet al sezonului 2014 pentru Campionatul European de Raliuri va fi publicat la sfârşitul acestei săptămâni, atunci când fanii din România vor afla şi perioada în care va avea loc Raliul Sibiului. Oficialii ERC au dezvăluit anterior că Raliul Sibiului ar putea avea loc pe zăpadă în luna martie. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru