Premieră după aproape jumătate de secol: un echipaj românesc 100% feminin concurează într-un raliu din afara țării

de Cornel Șocariciu, Foto | RallyZoom
Marti, 17.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipajul format din Cristiana Oprea și Diana Hațegan va concura în cadrul Rally Sliven din Bulgaria. Ultima prezență românească 100% feminină într-o competiție europeană a avut loc la finalul anilor '60.

În intervalul 27 - 29 iulie, în Bulgaria, are loc Rally Sliven, etapă care face parte din cadrul European Rally Trophy 2018. În cadrul competiției care se desfășoară la sud de Dunăre, România va fi reprezentată și de un echipaj 100% feminin: Cristiana Oprea și Diana Hațegan.

Cele două vor concura cu un exemplar Dacia Sandero 0.9 TCe dezvoltat special pentru astfel de competiții. Echipajul 100% feminin pășește pe drumul deschis la sfârșitul anilor '60 de Simina Mezincescu - Marta Miclescu.

"Căutând prin arhive, am realizat că o participare românească în această configurație nu a mai existat de aproape 50 de ani, lucru care ne onorează și ne responsabilizează față de generațiile următoare de sportivi care își doresc o carieră în automobilism. Ne dorim să marcăm această nouă etapă a oportunităților pentru femeile din motorsportul românesc", a declarat Cristiana Oprea.

În prezent, Cristiana concurează în cadrul Campionatului Național de Raliuri (CNR).

A debutat în motorsport în 2015, iar în 2017 a reușit un sezon complet în cadrul CNR.

"Participarea la Sliven Rally este o nouă provocare pentru mine, pe care am acceptat-o bucuroasă. Abia aștept să descoperim probele speciale, să ne bucurăm de atmosfera unei etape europene și să evoluăm alături de noi concurenți. Obiectivul nostru la acest raliu este să creștem ritmul și să ne împingem încă puțin limitele", a completat Diana Hațegan.

În cadrul Rally Sliven, România va fi reprezentată și de piloții Vlad Cosma și Csongor Szabo.

Comentarii (1)

  • mircea badea
    au iubiti?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru