Show la Sibiu Rally Challenge: Titi Aur a parcurs 3 km pe Transfăgărăşan pe două roţi cu un BMW

de Daniel Popescu
Luni, 13.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Octuplul campion naţional de raliuri Titi Aur a făcut spectacol la Sibiu Rally Challenge după ce a parcurs 3 kilometri pe Transfăgărăşan pe două roţi la volanul unei maşini BMW. Competiţia a fost câştigată de Edwin Keleti.

Esential 3 kilometri a parcurs Titi Aur pe Transfagarasan pe doua roti la volanul unui BMW
Prima ediţie a festivalului de sporturi cu motor Sibiu Rally Challenge s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute şi a reunit la start peste 30 de piloţi care s-au întrecut pe proba specială Păltiniş din cadrul Raliului Sibiului, dar şi pe o porţiune de 7 kilometri din Transfăgărăşan.

Principala provocare a fost reprezentată de cele două probe speciale programate sâmbătă pe Transfăgărăşan, iar spectacolul a fost întreţinut în special de Titi Aur.

Octuplul campion naţional de raliuri a concurat la volanul unui BMW cu intenţia de a parcurge cei 7 kilometri ai probei speciale pe numai două roţi. El şi-a atins parţial obiectivul după ce a reuşit să parcurgă în acest mod 3 kilometri, aproape jumătate din distanţa totală. Pentru această performanţă, el a primit din partea organizatorilor premiul pentru cea mai îndrăzneaţă provocare.

Au fost două zile extraordinare cu provocări intense pentru noi.

Edwin Keleti
Pilot BCR Leasing Rally Team
Competiţia a fost câştigată la limită de Edwin Keleti la volanul unui Ford Fiesta R5, care a triumfat în probă de noapte Păltiniş şi în prima probă de pe Transfăgărăşan.

"Au fost două zile extraordinare cu provocări intense pentru noi.

Sunt foarte bucuros că am reuşit să ne impunem aici şi îmi doresc ca anul viitor acest eveniment să atragă şi piloţii din campionate de drift, moto şi tot ce este legat de sporturile cu motor în România", a declarat pilotul echipei BCR Leasing Rally Team.

La numai o jumătate de secundă în spatele său s-a poziţionat austriacul Manfred Stohl (Peugeot 207 S2000), campion la clasa P-WRC din Campionatul Mondial de Raliuri, care a triumfat în a doua probă specială de pe Transfăgărăşan. "A fost extraordinar. Speciala din munţi este perfectă pentru un astfel de eveniment şi pentru public. Am avut două zile minunate şi cu siguranţă nu voi rata ediţia viitoare”, a precizat el.

Podiumul a fost completat de Alex Filip la volanul unui Renault Clio R3 Maxi Evo.

Impulsionaţi de succesul primei ediţii, organizatorii au anunţat că intenţionează să transforme Sibiu Rally Challenge în cel mai important festival de sporturi cu motor din această regiune a Europei.

"Începutul a fost făcut.

Acum putem construi şi putem transforma acest eveniment în cel mai important festival dedicat sporturilor cu motor din această parte a Europei. Transfăgărăşan este locul perfect pentru un astfel de eveniment şi cu siguranţă anul viitor vom avea o participare şi mai numeroasă”, a explicat Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Via Raliul Sibiului

Comentarii (3)

  • florin
    s a dorit a fi un festiva 'a la' goodwood care se desfasoara in Anglia dar se pare a fi fost fost doar un simplu raliu
    2 5
  • @Florin "un simplu raliu" ? Inseamna ca te vedem participand la urmatoarea editie, nu? Bafta!
    6 1
  • @florin - Daca bine stiu, la GoodWood festival se prezinta aproape toate masinile din toate colturile motorsportului si industriei auto ... adica concepte, masini de anduranta, pana si masini de F1 :) Nu poti compara Sibiu Challenge cu GoodWood .

    Si daca e un simplu raliu , anul viitor vreau sa te vad in orice masina doresti tu, sa vedem pe unde te-ai clasa !

    SUCCES!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru