Pe asfalt, dar și pe macadam: Volkswagen a realizat primele teste cu viitorul Polo GTI R5

de Cornel Șocariciu
Luni, 27.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Volkswagen Motorsport au anunțat că primele teste cu viitorul Polo GTI R5 s-au încheiat cu succes. Modelul destinat raliurilor va fi disponibil pentru clienți începând cu a doua jumătate a anului viitor.

La începutul lunii v-am anunțat că Volkswagen lucrează la o versiune Polo GTI R5. Modelul pregătit de constructorul german va putea concura atât în cadrul clasei WRC2, cât și în cadrul competițiilor regionale și naționale de raliuri.

Viitorul Polo GTI R5 are la bază a șasea generație a modelului de stradă și va fi disponibil pentru comandă începând cu a doua jumătate a anului viitor. Acum, oficialii diviziei de motorsport din cadrul Volkswagen au anunțat că Polo GTI R5 a trecut cu brio de primul test.

Dieter Depping și Pontus Tidemand sunt piloții care au testat viitorul R5 dezvoltat de Volkswagen. În prima zi, cei doi piloți au testat Polo GTI R5 pe un traseu de asfalt lung de 3.85 de kilometri, iar în următoarele zile, Depping și Tidemand au rulat pe un sector acoperit cu macadam.

François-Xavier Demaison, omul care a dezvoltat Polo R WRC, este actorul principal care stă în spatele noului proiect. Viitorul Volkswagen Polo GTI R5 va avea un motor de 1.6 litri cu patru cilindri de 270 de cai, pe un sistem de tracțiune integrală și pe o transmisie secvențială cu cinci trepte.

Toate aceste elemente se supun regulamentului impus de FIA pentru clasa R5.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru