Pe urmele lui Bentley Bentayga: viitorul BMW X7 va avea şi o versiune de lux cu numai 4 locuri care va costa până în 200.000 de euro

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul BMW X7 va avea şi o versiune de lux cu 4 locuri, pe lângă varianta tradiţională cu 7 locuri, astfel că va deveni un rival pentru Bentley Bentayga. Modelul va împrumuta platforma şi motorizările de pe Seria 7.

BMW a confirmat încă din 2014 că va dezvolta un model X7 în special pentru pieţele din Statele Unite şi China, datorită apetitului major pentru SUV-uri din aceste două zone ale globului.

În varianta tradiţională, modelul va avea 7 locuri, însă constructorul german a decis să ofere şi o versiune de lux cu numai 4 locuri prin care să ofere un spaţiu cu adevărat generos la interior.

Potrivit unor informaţii neoficiale, această versiune ar urma să aibă drept rivali modele precum Bentley Bentayga şi versiuni exclusiviste ale lui Range Rover, în timp ce preţul va fi de cel mult 200.000 de dolari, echivalentul a aproximativ 188.000 de euro.

Urmareste Automarket
Viitorul BMW X7 va utiliza aceeaşi platformă ca şi BMW Seria 7 şi va împrumuta de la acesta inclusiv motorizările.
Pentru moment este cert că X7 va folosi motoarele cu 6 şi 8 cilindri, precum şi versiunea hibridă, însă este posibil ca în gamă să-şi facă loc şi propulsorul V12, cel mai probabil o versiune îmbunătăţită a unităţii folosite de Seria 7 M760i, care are o capacitate de 6.6 litri şi o putere de 600 CP.

BMW X7 va fi produs iniţial la fabrica pe care constructorul german o deţine în localitatea Spartanburg din statul american Carolina de Sud. Producţia anuală este estimată la circa 45.000 de unităţi, iar BMW anticipează că doar 1% dintre vânzări vor fi reprezentate de versiunea cu 4 locuri. Vânzările sunt programate să înceapă în 2019.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Motorizarea de pe 760i are 6.6 litri și 600 de cai, datele prezentate sunt de la modelul vechi.
    5 0
  • @dan_grc: Ai dreptate. Am corectat datele. Multumesc.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru