Pelerinaj pe Transfăgărășan: jurnaliștii francezi testează Seat Leon Cupra pe ”cel mai frumos drum din lume”

de Bogdan Mirică, Foto: Dan Câmpeanu
Marti, 05.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai multe serii de jurnaliști francezi testează zilele acestea hot hatch-ul Seat Leon Cupra pe Transfăgărășan. Modelul iberic va avea parte și de o reclamă filmată pe același drum.

Jeremy Clarkson și echipa Top Gear au făcut din Transfăgărășan o atracție turistică pentru toți cei care iubesc șoselele de munte spectaculoase și mașinile rapide. De când a fost difuzat episodul Top Gear în care drumul românesc printre munți a fost catalogat drept ”cel mai frumos din lume”, Transfăgărășanul a devenit loc de pelerinaj pentru puriștii auto din toată Europa. Am văzut multe exemplare Ferrari, Lamborghini, McLaren și BMW i8.

Zilele acestea, asfaltul care urcă până la Bâlea Lac găzduiește mai mulți jurnaliști francezi, reprezentanți ai principalelor publicații de specialitate din Hexagon. Aceștia testează capacitățile noului SEAT Leon Cupra, hot hatch-ul spaniol care a fost atât de lăudat în momentul lansării sale.

Leon Cupra a fost ușor revizuit în toamna anului trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Astfel, compacta iberică a ajuns să dezvolte 290 de cai putere în versiunea sa cea mai potentă și un cuplu motor de 350 Nm, disponibil pe o plajă de turații mai mare: între 1.700 și 5.800 rpm.

Esential 290 de cai putere oferă noul Seat Leon Cupra.
5.7 secunde sunt necesare pentru ca Leon Cupra să ajungă la 100 de km/h.
În plus, noul Leon Cupra 290 se bucură de un consum redus de carburant, de 6.6 litri la sută în regim mixt pentru varianta cu transmisie DSG, respectiv 6.7 litri la sută pentru varianta cu transmisie manuală.
În materie de accelerație, varianta de 290 CP a lui Seat Leon Cupra poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5.7 secunde în compania transmisiei DSG, respectiv 5.8 secunde cu transmisia manuală. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h pentru ambele variante de transmisie.

Ambele versiuni de transmisie sunt prezente la testul din România, atât DSG cât și manuală. Mașinile, înmatriculate fie în Franța, fie în Spania, au parcurs șoseaua printre munți pe ambii versanți, cu o pauză obligatorie la Bâlea Lac. Pentru acest eveniment, circulația nu a fost închisă.

Înainte de evenimentul organizat pentru presa din Franța, Seat a filmat preț de câteva zile și o reclamă pe Transfăgărășan, însă este incert dacă acest spot va fi difuzat doar în Hexagon sau în toată Europa. Cele câteva secunde publicate deja pe contul de Facebook al agenției arată cadre spectaculoase.

Comentarii (5)

  • cea mai smechera masinuta.
    8 2
  • @Automarket

    Poate faceti un reportaj si despre motivele absurde pentru care autoritatile romane tin aceasta minunatie de drum inchisa intr-o perioada in care nu mai ninge de foarte multi ani lipsindu-ne pe noi de placerea de a conduce prin acele locuri de basm si pe oamenii de afaceri din zona de venituri substantiale pe care nimeni nu face nimic pentru a le compensa!
    7 1
  • @misha
    Pot sa-l tina deschis, ca daca e plin de gropi partea spre Arges, tot nu te poti bucura de condus
    1 3
  • @eu

    Daca ar fi deschis o perioada mai lunga si s-ar impune si o mica taxa de vizitare, poate ca ar putea fi si reparat.
    3 4
  • @misha
    Tu pe ce lume traiesti?
    Ai niste pareri despre lumea asta foarte "pufoase" si puerile.
    Pai nu platim destui bani pentru drumuri, recte si pt transfagarasan??
    Rovignete si taxe de drum in pretul benzinei?
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru