Performanță de Cartea Recordurilor: Italianul Dario Costa a zburat cu avionul prin două tuneluri

de Alexandru Monenciu
Marti, 07.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul italian Dario Costa a zburat cu un avion de mici dimensiuni prin două tuneluri din Turcia și a stabilit nu mai puțin de 5 recorduri mondiale. Printre ele, cel mai lung zbor cu avionul printr-un tunel și primul avion care zboară printr-un tunel.

Italianul Dario Costa, pilot de curse și cascador profesionist, are peste 20 de ani experiență aviatică și peste 5000 de ore de zbor la activ. Să nu mai menționăm numeroasele cascadorii care îi poartă semnătura.

Pentru cea mai recentă izbândă, una demnă de Cartea Recordurilor, Dario Costa s-a urcat la manșa unui avion de mici dimensiuni, model Zivko Edge 540 modificat, și a zburat prin tunelurile Catalca din Turcia. Făcând asta, Costa a stabilit nu mai puțin de 5 recorduri mondiale.

Pilotul a decolat dintr-un tunel, a ieșit afară preț de 360 de metri (distanța dintre cele două tuneluri) și a intrat cu viteză în al doilea. Una dintre cele mai mari provocări a fost să stabilizeze avionul expus vânturilor laterale.

"Totul părea că se întâmplă atât de repede, însă când am ieșit afară din primul tunel, avionul a început să se miște către dreapta din cauza vânturilor laterale și
în mintea mea totul a început să se desfășoare cu încetinitorul.

M-am concentrat să repun avionul în poziție înainte de a intra în celălalt tunel. Apoi, în mintea mea, totul a prins din nou viteză," a explicat Dario Costa.

De la decolare și până la ieșirea din al doilea tunel, zborul a acoperit o distanță de 2.26 kilometri. Avionul a prins chiar și 245 km/h astfel că, în mai puțin de 44 de secunde, Dario a stabilit un record mondial certificat de Guiness, și alte patru recorduri mondiale.

Primul este un record mondial pentru cel mai lung zbor cu avionul printr-un tunel (1.730 metri) iar celelalte sunt: primul avion care zboară printr-un tunel, cel mai lung zbor sub un obstacol solid, primul avion care zboară prin două tuneluri și primul avion care își ia zborul dintr-un tunel.

via Red Bull

Comentarii (5)

  • Seriff
    Ce fum scoate, e uzat moral
    17 0
  • Chiar mă speriasem, am zis că-i electric.
    13 1
  • Edikkk
    Uzat moral! Am imoralul uzat de la atata palma!
    11 1
  • mircea badea
    mare lucru...mai si lacrimeaza..eu fac chestii mai tari cu masina..inclusiv zbor

    sa ma contacteze red bull daca vrea reclama smechera...
    4 2
  • inexorabil
    Electromarket, Aeromarket. Ce urmează?
    16 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru