Performanță româno-italiană în GT4 European Series: Răzvan Umbrărescu și Gabriele Piana, victorie și loc 2 în cele două curse de la Misano

de Mircea Meşter
Luni, 25.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul băcăuan Răzvan Umbrărescu și colegul său Gabriele Piana au reușit să câștige cu BMW M4 GT4 una dintre cele două curse ale weekend-ului Misano din calendarul GT4 European Series. În a doua cursă, cei doi s-au clasat pe locul al doilea și se cațără pe 5 în clasamentul general.

Weekend-ul de la Misano din campionatul GT4 European Series a adus o victorie și un loc secund pentru pilotul băcăuan Răzvan Umbrărescu, care concurează alături de colegul italian Gabriele Piana pe un BMW M4 GT4 sub culorile echipei RN Vision STS.

Victoria a venit în cursa de sâmbătă, în care Umbrărescu a pilotat în a doua jumătate a celor 60 de minute dedicate cursei. Deși Răzvan a terminat pe locul al doilea pe circuit, o penalizare de 40 de secunde acordată echipajului Hutchinson/Van Der Ende (McLaren 570S GT4) din cauza unei depășiri în timpul Safety Car-ului a făcut ca echipajul româno-italian să treacă pe prima poziție pe podium.

În a doua cursă de la Misano, desfășurată duminică, Hutchinson și Van Der Erde s-au revanșat pentru eroarea din cursa de sâmbătă, câștigând fără drept de apel. Umbrărescu a pilotat de această dată în prima jumătate a cursei și a lăsat mașina pe locul al patrulea, iar Piana a recuperat ulterior, ajutat și de problemele tehnice pe care le-a avut echipajul Middleton/Tregurtha (Ginetta G55 GT4, HHC Motorsport) în timp ce ocupa a doua poziție.

 

Etapa de la Misano a fost a treia a sezonului după cea de la Zolder și Brands Hatch.

Până la weekend-ul de la Misano, Umbrărescu și Piana au reușit rezultate modeste (locurile 19 și 21 în cele două curse de la Zolden, locurile 32 și locul 10 la Brands Hatch), dar cei doi ocupă acum locul al cincilea în clasamentul general după cursele foarte bune de la Misano. În calendarul sezonului din GT4 European Series urmează cursele de la Spa Francorchamps (21-22 iulie), Hungaroring (1-2 septembrie) și Nurburgring (15-16 septembrie).

Rezultate finale Misano - cursa 1 (sâmbătă)

Rezultate finale Misano - cursa 2 (duminică)

Comentarii (1)

  • laurentiu29
    bravo tinere!!!!!!......mai bine pe pista, decit pe sosea - fara suparare....daca esti bun, ai sansa sa o dovedesti acum - bafta !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru