Cu poftă de circuit: BMW a dezvăluit noul M4 GT4, o variantă de competiție care costă 169.000 de euro

de Bogdan Mirică
Joi, 25.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a dezvăluit oficial noul M4 GT4, versiunea pentru circuit a coupe-ului de performanță. Modelul va debuta în cadrul Cursei de 24 de ore de la Nurburgring.

BMW exploatează din plin popularitatea lui M4, unul dintre cele mai apreciate modele actuale ale diviziei de performanță. Nici divizia de BMW Motorsport nu putea trece cu vederea coupe-ul, care constituie o bază solidă pentru nașterea unui model de circuit. Ceea ce s-a și întâmplat, odată cu lansarea oficială a noului BMW M4 GT4, un coupe de competiție care se va poziționa între M235i Racing și M6 GT3.

De fapt, BMW ne explică simplu: ceea ce vedem astăzi este de fapt un amestec între un M4 Coupe de serie și exclusivistul M4 GTS, un model care a fost epuizat deja.

Noul M4 GT4 a preluat de la acesta din urmă capota din fibră de carbon și portierele confecționate dintr-un aliaj ușor. Caroseria modelului a mai primit un eleron optimizat în tunelul aerodinamic, o extensie pentru spoilerul frontal și bosaje mai largi. De asemenea, sunetul evacuării a fost modificat substanțial.

Esential 20.000 de kilometri a parcurs în regim de test BMW M4 GT4.
169.000 de euro costă noul BMW M4 GT4.
Cum era și normal, interiorul a fost cu mult simplificat.
A rămas doar scaunul sportiv, împrumutat de la fratele mai mare BMW M6 GT3. Tot de la acesta au fost preluate și pedalele și frânele.

Bineînțeles, contează foarte mult și ce se află sub capotă. Motorul rămâne același, adică o unitate cu șase cilindri în linie, care oferă 431 de cai putere în versiunea standard. În cazul lui M4 GT4 însă, BMW susține că ar fi vorba de mai multe niveluri de putere, pe care nu le comunică. Ele pot fi activate foarte ușor de către mecanici, în funcție de condițiile de pe circuit și tipologia acestuia.

În prezent, BMW M4 GT4 a parcurs deja 20.000 de kilometri în regim de test și s-a dovedit fiabil. Va urma însă și o provocare cu ocazia Cursei de 24 de ore de la Nurburgring, acolo unde va participa la BMW Sports Trophy cu două exemplare. Experiența va ajuta la o calibrare și mai bună, înainte de debutul competițional, programat în 2018.

Prețul de la care echipele vor putea achiziționa noul BMW M4 GT4 este de 169.000 de euro fără taxe.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru