Petrecere în stil italian: Fiat a produs două milioane de exemplare 500

de Cornel Șocariciu
Vineri, 11.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a produs două milioane de unități 500. Exemplarul aniversar este un 500C Collezione și aparține unui client din Italia. Fiat 500 a fost relansat în urmă cu 11 ani, iar în toată această perioadă, italienii au dezvoltat 30 de ediții speciale.

În urmă cu 11 ani, Fiat relansa modelul 500. În tot acest timp, citadinul constructorului italian a reușit să aducă în "curtea" Fiat încă două milioane de clienți.

Exemplarul cu numărul două milioane este un Fiat 500C Collezione și a fost produs în cadrul fabricii Tychy din Polonia. Caroseria modelului aniversar este vopsită în două nuanțe (alb și gri), iar sub capotă se află motorul pe benzină de 0.9 litri care produce 85 de cai putere și 145 Nm.

Asamblarea lui Fiat 500 în cadrul fabricii din Tychy a început în 2007, anul în care micuțul model italian reintra pe piață. În tot acest timp, Fiat a lansat 30 de ediții speciale pentru citadinul 500 (Fiat și Abarth).

Cea mai nouă ediție specială se numește Collezione și a fost prezentată în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Trei teme diferite sunt disponibile pentru caroserie: Primavera (alb și gri), Acquamarina (alb și verde) și Taormina Ivory. Jantele măsoară 16 inch și au fost dezvoltate special pentru această versiune, iar carcasele oglinzilor sunt cromate.

La interior, versiunea Collezione poate fi personalizată în ton cu nuanțele exterioare amintite mai sus.

Scaunele sunt și ele disponibile în două culori.

Din 1957 și până în prezent, Fiat a reușit să vândă peste 6 milioane de unități ale modelului 500.

Comentarii (3)

  • Si cand te gandesti ca ei se asteptau sa vanda circa 100 000 in 5 ani si eu au vandut atatea din primul an. Poate ca succesul acestui model nu a fost totusi benefic pentru Fiat, dupa asta au cam renuntat la celelalte modele si toata gama a fost influentata de designul acestui model
    4 2
  • Surprinzător sau nu, monocultura Fiat 500 continuă bine-mersi.
    (OK, și Panda se vinde, dar aproape exclusiv la ea acasă.)

    Și sigur nu se oprește nici după 11 ani, mai ales că s-au lansat noile motorașe Firefly cu 3, respectiv 4 cilindri (1.0 / 120 CP și 1,33 l /180 CP - ambele turbo, clar.)
    ...Știre care ar merita dezvoltată și de AM.
    12 0
  • Este un succes, dar în 11 ani nu este nimic ieșit din comun la această clasă.

    Bmw a vândut seria 5 F10 în 2,2 milioane exemplare, în 7 ani.

    Sunt de părere că Fiat a tras destul de acest model.
    7 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru