Planuri de electrificare Stellantis: investiții de peste 30 de miliarde de euro până în 2025

de Alexandru Monenciu
Sambata, 10.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis, cel mai nou grup înființat în industria auto, și-a prezentat planurile de electrificare în cadrul evenimentului EV Day 2021. Până în 2025, grupul va investi peste 30 de miliarde de euro în dezvoltarea mașinilor electrice și a aplicațiilor software necesare.

Recent, grupul Stellantis a organizat evenimentul EV Day 2021 în cadrul căruia a vorbit despre planurile sale de viitor. Așa cum era de așteptat, viitorul celui mai nou grup din industria auto va fi unul electric.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Stellantis au anunțat investiții de peste 30 de miliarde de euro, până în 2025, pentru dezvoltarea modelelor electrice și a aplicațiilor software necesare.

"Clientul este întotdeaua în centrul Stellantis și angajamentul nostru, cu acest plan de investiții de 30 de miliarde de euro, este de a oferi mașini cu performanțe, stil, confort și autonomie care să se potrivească perfect în viața lor de zi cu zi," a declarat Carlos Tavares, șeful Stellantis.

Totodată, până în 2030, Grupul intenționează ca 70% din vânzările europene să fie reprezentate de mașinile cu emisii reduse. În SUA, oficialii companiei speră ca acest procent să depășească 40% până la finalul deceniului.

Stellantis va dezvolta, de asemenea, patru platforme dedicate modelelor electrice.

Pe baza lor, mărcile care fac parte din Grup vor putea dezvolta mașini cu zero emisii și autonomii cuprinse între 500 și 800 de kilometri.

Platformele vor putea fi configurate în versiuni cu tracțiune față, roți motrice spate și tracțiune integrală. În plus, fiecare dintre cele 14 companii care fac parte din portofoliul Stellantis vor avea o abordare diferită în ceea ce privește electrificarea modelelor.

În încheiere, până în 2026, costurile deținerii unei mașini electrice vor fi echivalente cu cele ale unui vehicul echipat cu motor convențional. Acesta este încă un obiectiv al Grupului Stellantis.

via Stellantis

Comentarii (8)

  • Edikkk
    Stellantis go full electric.

    Clar mimin PHEV, şi apoi only EV
    3 14
  • Edikkk
    Scandalul Exxon de săptămâna asta
    https://youtu.be/5v1Yg6XejyE
    2 9
  • @Edikkk, te asteapta pe tine sa-ti iei una electrica! Nu stiu de ce mai eziti sa faci pasul acesta...
    10 2
  • Excelent
    ma bucur, poate asa le iese si lor o masina ca lumea.
    5 5
  • Nu sunt mărci de detergenți.banuiesc că alea 30 de miliarde sunt deja pregătite pentru a fi investite
    4 0
  • Edikkk
    Dle Gabi, aştept o donaţie din partea dvs.
    2 7
  • @Dle Edikkk, ma astept sa va permiteti una electrica, la cat le sustineti. 30k E, minim o subcompacta, e best deal!
    5 2
  • Un concern de absolut toata jena cu niste masini de toata jena face niste investitii de toata jena intr-o tehnologie de toata jena. Nimic mai mult nimic mai putin.
    6 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru