Polestar prezintă conceptul electric O2: dronă integrată în partea din spate

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 02.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca suedeză a publicat primele informații și imagini cu noul concept electric O2. Este vorba despre o decapotabilă, cu plafon retractabil de tip hard top, derivat din conceptul Precept.

Anul trecut, suedezii de la Polestar au prezentat conceptul Precept care, ulterior, au anunțat că va da naștere unui model de serie. Acum, nordicii au lansat un nou concept bazat pe acest Precept, dar de această dată este vorba despre o decapotabilă cu 4 locuri.

Denumit O2, conceptul cu zero emisii preia foarte multe dintre elementele estetice ale lui Precept. În cazul său, însă, ampatamentul a fost scurtat cu 307 milimetri, la 2.792 mm, iar plafonul este unul retractabil, de tip hard top.

Interiorul este unul minimalist. Pasagerii vor regăsi aici un ecran central de 15 inch, instrumentar de bord digital și o dronă integrată în partea din spate. Aceasta poate fi lansată chiar și atunci când mașina este în mișcare și o poate urmări la viteze de până la 90 km/h.

Clipurile înregistrate de dronă pot fi mai apoi editate chiar de pe ecranul central al mașinii.

Reprezentanții Polestar nu au anunțat, pentru moment, intenția de a produce în serie noul concept O2.

via Polestar

Comentarii (10)

  • Mircea Badea
    asa trebuie sa fie o masina in secolul asta!
    7 4
  • Cu 4 roti, două locuri si cu drona? In ce sens așa trebuie sa fie o mașina?
    Hai umpic de curaj ca poți sa legi câteva cuvinte dacă vrei sa spui ceva… și dacă in sfârșit te-au nimerit, când îți iei?
    3 8
  • @dutzu
    ce nu intelegi? electrica si decapotabila, asta desenez, asta visez...

    aspectul e ok dar un pic ciudat, pare ceva japoneza cu englezeasca..lexus+jaguar..
    6 1
  • Dacă ai fi condus vreodată decapotabilă (scuze dacă ma înșel) ai știi ca nu-s bune la mai nimic (intemperii, vânt, zgomot, praf etc.) fandoseală pentru câțiva bogați da cu siguranța… Faptul ca o decapotabila este electrică nu ajuta la mai mimic. Nu se poate conduce cu viteza, zgomot de la vânt, trafic, fac in general putini km (sunt mai mult așa de hobby)… deci nici partea ECO nu mai este bifată… părerea mea!
    0 0
  • @dutzu
    chiar am una si te inseli! nu e pt pensati poate vrei sa spui..
    0 1
  • Hai ca nu cred, na! Zi-ne ce model este vorba si î-ți dovedesc ca nu ai… doua întrebări fulger si nu o sa poți răspunde, ca nu-s pe YouTube sau pe net… trebuie sa ai gadgetu-ul si tu nu ai, asta cred eu.
    Poate greșesc, dar nu ma înșel. De ce m-aș înșela pe mâine însumi?
    Tu încerci sa ma înșeli, dar uita ca nu merge, ce sa-i faci… ghinion!
    0 0
  • @dutzu
    asta-i culmea. vino cu 10 mii cash si te plimb 1 minut.
    0 0
  • Mulțumesc de ofertă deși este tentanta, totuși nu ;) are o vecina Tesla si mi-o împrumuta gratis si încărcată ca-i de treaba, mai ales când folosește X7 40i, 530 CP, ecologiști maxim, nu?
    Si-a luat-o ca banii nu contează si controlează ușor clima, merge distante scurte in timpul săptămânii si ii plac Gadget-urile… aici este cald, câteodată foarte cald si nu de la încălzirea globală (inepții pentru obsedați) așa a fost tot timpul… deci pentru confortul ei personal nimic de a face cu ECO.
    0 0
  • Mircea Badea
    macar investeste in tehnologia viitorului. si nu a mai cumparat inca o afumatoare, traieste in secolul 21, nu ca altii...
    1 0
  • @Mircea Badea
    Da, investeste in tehnologia viitorului, aia aparuta acum 100 si ceva de ani, tu nu vezi ca omul a scris clar ca femeia aia merge cu X7, motor de 4000 si 530 de cai, masina de peste 2 tone? Tesla e luata pentru figuri si fiindca nu are ce face cu banii, pentru genul ala de oameni sunt masinile electrice, daca voia sa fie cu adevarat eco mergea cu matiz pe gpl sau cu bicicleta, nu e nimic eco la Tesla aia.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru