Poliția din Italia rămâne fidelă Alfa Romeo: 450 de exemplare Giulia în „uniformă”

de Tiberiu Safta
Marti, 27.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliția din Italia își va mări parcul auto cu încă 450 de exemplare Alfa Romeo Giulia până la finalul anului. Modelul destinat poliției italiene are un motor de 200 de cai putere și atinge o viteză maximă de 235 km/h.

Alfa Romeo Giulia este unul din modelele preferate ale poliției italiene. Motiv pentru care aceasta își va mări parcul auto cu încă 450 de exemplare ale berlinei de clasă medie până la sfârșitul anului.

Mașina, îmbrăcată în celebra „uniformă” albastră deschis cu alb și cu steagul Italiei, este echipată cu un motor de 2.0 litri pe benzină, turbo. Acesta dezvoltă 200 de cai putere și ajunge la 100 de km/h în doar 6.6 secunde. Mai mult, viteza maximă este de 235 de km/h, iar puterea este transmisă către roțile din spate, cu ajutorul unei cutii automate cu 8 trepte. Așadar, Alfa Romeo Giulia este o mașină de poliție ideală pentru situații de urgență delicate.

Bineînțeles, modelul este dotat și cu o serie de echipamente speciale pentru poliție. Avem un girofar LED pe plafon, un reflector și o zonă LED unde sunt afișate mesaje. În habitaclu sunt prezente sistemele de comunicare necesare, precum o stație, dar și suporturi pentru lopeți și carcase pentru arme.

De asemenea, o plasă separatoare este montată între locurile din față și din spate.

Parteneriatul dintre poliția italiană și Alfa Romeo a început în 1952, atunci când un exemplar Alfa Romeo 1900 a intrat în serviciul poliției. De-a lungul anilor, mai multe modele celebre ale mărcii italiene au purtat „uniforma” poliției din această țară, cum ar fi: Alfa Romeo 75, Alfa Romeo Giulietta TI și Alfa Romeo 159, printre multe altele.

via Autoblog

Comentarii (4)

  • Se integrează bine în peisajul istoric. Deși unii or să cârâie că de ce nu sunt 4X4 sau electrice.
    10 4
  • Si politia romana ramane fidela spagii.
    Ei au achizitionat prin licitatie "deschida" cateva sute de BMW-uri.
    Pura coincidenta. Se pare ca BMW ramane marca coruptilor.
    Altfel pot vinde oare? Fara reclame mincinoase si spagi date pentru achizitii?
    10 5
  • @r nu sunt 4x4 ca ar fi fost prea scumpe si nu prea e nevoie in Italia de asa ceva ca nu i zapada decat in regiunile muntoase, dar ar fi putut comanda si versiune 4x4. Lasa ca o sa avem noi bmw 4x4 prin binecuvantarea lui Iohannis :))
    9 1
  • Sa-i trimita careva si ficusului de la Cotroceni articolul asta.

    Pe de alta parte, banii pt BMWuri sunt de la UE. Care UE e condusa de Germania. Deci germanii au diktat sa luam 600 de masini si banii merg inapoi in Germania. Lucrurile sunt simple ca tot ce e genial. :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru