Porsche 911 Belgian Legend: ediția specială a fost gândită pentru aniversarea celor 75 de ani ai pilotului Jacky Ickx

de Cornel Șocariciu
Luni, 06.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a publicat primele imagini și detalii referitoare la ediția specială 911 Belgian Legend. Versiunea a fost dezvoltată pentru a sărbători cei 75 de ani ai pilotului belgian Jacky Ickx. Porsche 911 Belgian Legend va fi produs în 75 de unități și va fi disponibil doar pe piața din Belgia.

Noua generație Porsche 911 a fost prezentată la finalul anului 2018, iar modelul este disponibil atât în versiune Coupe, cât și în variantă Cabrio. În cursul anului trecut, producătorul german a introdus mai multe motorizări în gama 911, iar acum, a venit momentul pentru lansarea primei ediții speciale.

Aceasta se numește Porsche 911 Belgian Legend și a fost gândită pentru aniversarea celor 75 de ani ai pilotului Jacky Ickx. Pilotul belgian a câștigat de șase ori cursa de 24 de ore la Le Mans, a terminat opt etape de Formula 1 pe primul loc și a câștigat ediția din 1983 a Raliului Dakar.

Ediția Porsche 911 Belgian Legend are la bază versinea Carrera 4S și este disponibilă în nuanța "X Blue", aceasta fiind inspirată de culoarea utilizată de pilotul belgian pe casca de protecție. Tot la exterior, Porsche propune jante de 20 și 21 de inch vopsite în două tonuri (albastru și alb), în timp ce pe montantul B din zona șoferului se află drapelul Belgiei și semnătura lui Jacky Ickx.

Pentru interior, nemții au pregătit o tapițerie din piele de culoare neagră, în timp ce denumirea ediției speciale este trecută pe pragurile laterale și pe tetierele scaunelor.

Totodată, pe cotiera centrală este cusută semnătura pilotului belgian.

În ceea ce privește motorul, ediția Porsche 911 Belgian Legend mizează pe unitatea boxer de 3.0 litri cu șase cilindri capabilă să ofere 450 de cai putere.

Prima ediție specială bazată pe noua generație Porsche 911 va fi disponibilă exclusiv pe piața din Belgia și va fi comercializată în doar 75 de unități.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru