Porsche a luat decizia finală: "911 nu va avea niciodată versiune electrică, dar varianta plug-in hybrid vine în câțiva ani"

de Daniel Popescu
Marti, 27.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche susține că nu va lansa niciodată o versiune electrică pentru celebrul 911, însă confirmă în același timp dezvoltarea unei variante plug-in hybrid care va apărea pe piață în următorii ani.

Ultimele luni au fost marcate de numeroase speculații cu privire la posibilitatea ca Porsche 911 să fie disponibil în viitor în versiuni hibride și electrice.

În cele din urmă, constructorul german a anunțat decizia finală cu ocazia unei conferințe de presă în care a prezentat rezultatele financiare pe anul trecut. Astfel, o versiune plug-in hybrid va fi disponibilă peste câțiva ani la lansarea facelift-ulu pentru noua generație, care urmează să fie prezentată spre finalul anului. În schimb, o versiune electrică a fost exclusă definitiv din calcule.

"911 va primi o versiune de plug-in hybrid de performanță, dar nu va fi niciodată complet electric. Așteptăm o nouă evoluție în tehnologia bateriilor, așa că nu ar trebui să așteptați o versiune plug-in hybrid prea curând. Este planificată pentru momentul în care noua generație va primi un facelift", a explicat el.

Pe de altă parte, Porsche nu a decis încă dacă va reveni la oferta standard de versiuni cu motoare diesel pentru modelele sale, întrucât așteaptă reacții din partea clienților și speră să-i convingă pe aceștia să cumpere versiuni hibride.

"Clienții vor decide dacă vom întrerupe complet oferta de motorizări diesel.

Intenția noastră este să venim cu un diesel, dar trebuie să așteptăm să vedem ce se întâmplă pe parcursul anului", a adăugat el.

Doar 12% dintre clienții Porsche aleg în prezent versiuni diesel, în timp ce 60% dintre unitățile Panamera comercializate în Uniunea Europeană sunt plug-in hybrid.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Mai vedem...
    3 4
  • "niciodata"

    ehh....sweet memories
    2 4
  • Corocsenie Adrian
    Asa au spus si pana sa scoata Cayenne ! ,, Nu vom face niciodata un suv''. Si uite ca au facut. Dupa au spus ca ,, nu vom face niciodata un Porsche diesel.'' Si uite ca au facut. Chiar vor sa ii si cred ? Cand se vor epuiza resursele de petrol ce vor face nu electric ? Sau renunta la a fabrica masini ? :)))
    5 0
  • @Corocsenie Adrian
    Vor face, desigur, cand se vor epuiza rezervele de petrol. Adica peste vreo 200 de ani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru