Porsche concurează la Le Mans alături de două exemplare 911 RSR îmbrăcate în "haine" celebre în motorsport: cursa de anduranță începe în 16 iunie

de Cornel Șocariciu
Luni, 04.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a pregătit patru exemplare 911 RSR pentru cursa de anduranță de 24 de ore de la Le Mans. Două dintre aceste exemplare au fost îmbrăcate în uniformele "Rothmans" și "Pink Pig", două "costume" celebre în motorsport.

Anul acesta, Porsche aniversează 7 decenii de la debutul lui 356, primul model sport din istoria mărcii. Pentru a celebra acest moment, Porsche a pregătit o mulțime de evenimente cu totul și cu totul speciale.

În cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans, Porsche a înscris patru exemplare 911 RSR. Până acum, nimic special, însă două dintre aceste mașini de uzină sunt îmbrăcate în uniforme celebre din motorsport.

Mașina cu numărul 91 poartă "hainele" Rothmans: caroserie vopsită în albastru și alb și accesorii roșii cu elemente aurii. Acest livery a debutat în 1982 pe un Porsche 956 C, un model care avea să facă furori atât la Le Mans, cât și pe circuitul german de la Nuburgring. Porsche 956 C s-a impus la Le Mans în 1982 și 1983, iar în 1986 și 1987, Porsche 962 C câștiga celebra cursă de anduranță. La volanul mașinii cu numărul 91 îi vom vedea pe Gianmaria Bruni (Italia), Richard Lietz (Austria) și Frederic Makowiecki (Franța).

Mașina cu numărul 92 va fi pilotată de Kevin Estre (Franța), Michael Christensen (Danemarca) și Laurens Vanthoor (Belgia).

Exemplarul pregătit de constructorul german poartă uniforma "Pink Pig". Aceasta a fost admirată pentru prima dată în 1971 tot în cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans. Prototipul 917/20 a fost cel care a purtat acest livery și a reușit să fure inimile tuturor în timpul calificărilor.

Ediția din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans se va desfășura în 16-17 iunie.

Comentarii (1)

  • arnage_corner
    @automarket
    livery (en.) = livrée (fr.) = livrea' (ro.)
    cheers
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru