Porsche lanseaza un nou model de circuit: 911 GT3 R

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.01.2010
Competitiile FIA GT3 vor fi animate in acest sezon de un nou model Porsche, pregatit special pentru 2010: GT3 R.

Porsche va prezenta astazi la Birmingham cea mai noua versiune de competitie a clasicului 911. Denumit oficial 911 GT3 R, modelul il va inlocui pe actualul 911 GT3 Cup S in competitiile GT3 desfasurate sub egida FIA.

Noul Porsche 911 GT3 R dispune de un motor boxer care dezvolta 480 de cai putere si care transmite puterea catre puntea spate printr-o cutie secventiala cu sase rapoarte. La nivelul constructiei, modelul dezvoltat special pentru competitiile GT3 are foarte multe elemente in comun cu versiunea GT3 Cup prezentata de Porsche in toamna anului trecut, diferenta de 30 de cai in favoarea versiunii R fiind data de cilindreea marita cu 0.2 litri. Evident, ambele versiuni de competitie sunt bazate pe varianta omologata pentru strada 911 GT3 RS.

Printre caracteristicile tehnice ale lui 911 GT3 R se numara o masa proprie coborata pana la 1200 de kilograme, un pachet ABS si prin suspensiile de circuit (MacPherson cu amortizoare SACHS pe fata si multibrat SACHS pe spate) care pot fi ajustabile in functie de conditiile de rulare.

"Burta" masinii este complet acoperita, partea posterioara fiind transformata intr-un difuzor care ajuta la directionarea corecta a curentilor de aer pe sub masina.

Pretul de fabrica al noului GT3 R este de 279.000 de euro fara TVA, Porsche anuntand ca aproape tot lotul de modele pe care le va produce in 2010 este deja vandut.

via | Porsche

 

Comentarii (1)

  • The best
    Salutare

    Se pare ca Porsche a facut si de data asta o treaba ffffff buna.
    Succes in 2010 in competitii!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru