Porsche nu urmărește doar recorduri pe Nurburgring: „Vrem să le oferim clienților și o experiență plăcută de condus”

de Bogdan Mirică
Vineri, 21.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chiar dacă este unul dintre numele care stabilește mereu recorduri pe Nurburgring, Porsche nu urmărește asta de fiecare dată când lansează o mașină nouă.

Într-o epocă în care fiecare secundă contează, Porsche susține că nu urmărește stabilirea unor recorduri pe celebrul circuit de la Nurburgring, devenit un fel de Mecca pentru toți constructorii auto care vor să demonstreze că au mașini rapide.

În cadrul evenimentului de lansare al noului Porsche 911 GT3, Andreas Preuninger, președintele diviziei de performanță a constructorului german a declarat că nu toți proprietarii își doresc recorduri de timp pe circuit. Oficialul a motivat astfel și introducerea unei transmisii manuale pe actualul 911 GT3.

„Sunt mulți oameni care nu sunt cu ochii pe cronometru atunci când se află pe circuit. Ei vor doar să se bucure de interacțiunea cu mașina. De aceea am abandonat ideea de a fi cei mai rapizi pe Nurburgring sau de a ne gândi doar la cel mai rapid tur. Nu ne interesează dacă unii competitori sunt mai rapizi ca noi pe circuitul german”.

Programul nostru de dezvoltare nu urmărește obținerea celor mai buni timpi pe circuit și promovarea brandului în acest fel.

Să fiu sincer, cred că o mașină cu o setare perfectă pentru Nurburgring ar fi un coșmar pentru rularea pe stradă.

Andrea Preuninger
șeful departamentului de performanță Porsche
Preuninger a declarat că dezvoltarea unei mașini care trebuie să fie extrem de rapidă pe Nurburgring poate distruge uneori plăcerea de a o conduce zi de zi, iar Porsche nu își dorește asta.

„Programul nostru de dezvoltare nu urmărește obținerea celor mai buni timpi pe circuit și promovarea brandului în acest fel. Să fiu sincer, cred că o mașină cu o setare perfectă pentru Nurburgring ar fi un coșmar pentru rularea pe stradă”, a declarat același Preuninger.

În ciuda acestor declarații, oficialul Porsche a recunoscut că marca pe care o reprezintă nu a uitat complet de Nurburgring și se pregătește să stabilească din nou recordul pentru cel mai rapid tur. Misterul este cu ce mașină. „Vom reveni în forță. Avem câțiva ași în mânecă pentru că și noi suntem competitivi”.

via autoguide

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru