Porsche pregătește o versiune hibrid pentru 911: modelul ar putea debuta în 2023

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 04.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actualul Porsche 911 va primi și o versiune hibrid. Prototipurile pentru teste au fost fabricate, iar nemții au realizat deja o serie de sesiuni pe drumurile publice. Prezentarea versiunii hibrid ar urma să aibă loc în 2023.

Porsche pregătește primul hibrid al gamei 911. Conform oficialilor producătorului german, o serie de prototipuri au fost deja produse.

Nemții au demarat și testele pe drumurile publice, iar reprezentanții Porsche spun că încă nu au luat o decizie clară cu privire la sistemul hibrid pregătit. Nemții au două variante: un 911 plug-in hybrid orientat către eficiență sau un 911 hibrid gândit pentru performanțe de top.

"Platforma actualei generații 911 este pregătită să integreze sisteme hibrid de propulsie. Am condus și eu un prototip de teste; senzațiile oferite sunt interesante", a declarat Michael Steiner, membru în consiliul Porsche în cadrul departamentului de Cercetare și Dezvoltare.

Mai mult decât atât, oficialii Porsche își doresc ca viitorul 911 hibrid să rămână la fel de agil și dinamic, însă masa bateriilor va avea un cuvânt important de spus.

"Dacă vom veni cu o autonomie electrică mare, atunci și masa va fi mai mare, dar dacă vrem performanță atunci putem miza pe un acumulator mic capabil să ofere suficientă energie pentru un boost de putere consistent", a completat oficialul Porsche.

Conform primelor informații, versiunea 911 hibrid ar urma să fie lansată în 2023.

Până la finalul anului 2025, Porsche anticipează că 25% din vânzările totale vor fi trecute în contul modelelor electrice, iar 25% vor fi reprezentate de versiuni hibrid.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru