Porsche respectă o tradiție veche de 50 de ani: va oferi un 911 Carrera pentru patrularea autostrăzilor din Austria

de Bogdan Mirică
Vineri, 30.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a oferit poliției austriece mașini încă de prin anii '60. Tradiția continuă, întrucât germanii au decis să le ofere forțelor de ordine și un exemplar al actualului 911 Carrera.

Deși nemții și austriecii au fost mereu ca șoarecele cu pisica, la nivel de companii și administrație au existat mereu colaborări fructuoase. O dovedește legătura dintre Porsche și Ministerul Austriac de Interne, care datează încă de prin anii '60.

Se pare că lucrurile au decurs bine în ultimele decenii, întrucât tradiția continuă. Porsche tocmai a oferit un 911 Carrera poliției austriece, pentru a fi folosit la patrularea autostrăzilor. Colantat deja în culorile poliției, echipat cu girofar și un sistem radio, exemplarul Porsche 911 Carrera va fi folosit sub formă de împrumut până în luna octombrie a acestui an.

Mașina a fost oferită în configurația de serie, adică un motor de 3.0 litri și 370 de cai putere, cu 450 de Nm trimiși doar către axa spate prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj PDK. Timpul de accelerare de la 0 la 100 de km/h este de 4.4 secunde.

„Parteneriatul nostru cu Porsche are o tradiție îndelungată. În anii '60 și '70 nu era neobișnuit să vezi mașini de poliție sau jandarmerie cu logo-ul Porsche.

Și în 2006 Ministerul de Interne a primit un Porsche 911 pentru patrularea autostrăzilor”, a declarat Helmut Eggert, șeful Porsche Austria.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru