Pregătiri de Brexit: Jaguar Land Rover va întrerupe producția din Marea Britanie pentru o săptămână

de Paul Cosma
Vineri, 27.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover a anunțat întreruperea producției la fabricile sale din Marea Britanie pentru o săptămână, în luna noiembrie, pentru a contracara eventuale consecințe negative ale unui Brexit fără acord comercial.

Autoritățile din Marea Britanie și oficialii Uniunii Europene încă nu au reușit să stabilească în ce condiții va avea loc Brexitul și ce se va întâmpla după ieșirea țării din rândul statelor membre UE.

Perioada de așteptare și lipsa de certitudine au ecou în industria britanică, în contextul în care companiile nu știu la ce să se aștepte pe termen scurt și mediu. Între timp, companiile din industria auto se pregătesc pentru un scenariu negativ și anunță măsuri prin care să reducă riscurile la un nivel cât mai mic.

Grupul Jaguar Land Rover va întrerupe producția la cele 4 fabrici din Marea Britanie pentru o săptămână, în luna noiembrie, după cum a anunțat CEO-ul companiei.

“Nu putem să ne gândim, nu avem de ales decât să întrerupem producția,” a explicat Ralf Speth.

În 2018, grupul JLR a produs circa o treime din numărul total de mașini din Marea Britanie. Alți producători precum Toyota și BMW au anunțat întreruperi ale producției în perioada următoare în contextul temerilor legate de Brexit.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • mircea badea
    hm..toate astea pt un circ?
    0 1
  • Stelian Opincariu(vedeta din 2
    faliment scumpo!
    1 0
  • Foarte constiinciosi nevoie mare, pana si lucratorii auto din Serbia au intrerupt productia din cauza de SEXIT... doar ca ei parca nu sunt in UE...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru