Brexit

Miercuri, 16 Decembrie 2020 | Industrie

Bentley pregătește 9 lansări pentru 2021: pe listă sunt două modele noi și patru motorizări

Bentley va lansa “9 produse noi” în 2021, printre care se numără două modele și patru motorizări, potrivit declarațiilor făcute de șeful companiei. Adrian Hallmark estimează o scădere cu 25% a profitului Bentley dacă Marea Britanie și UE nu vor ajunge la un acord în cazul Brexit.
Miercuri, 25 Noiembrie 2020 | Industrie

Brexit: industria auto britanică estimează pierderi de 55 de miliarde de lire sterline în lipsa unui acord cu UE

Industria auto britanică face un “ultim apel” pentru semnarea unui acord privind Brexitul până la sfârșitul anului. În caz contrar, britanicii estimează că vor pierde 55 de miliarde de lire sterline, iar producția lor va scădea cu două milioane de mașini în cinci ani.
Luni, 09 Noiembrie 2020 | Industrie

Bentley, despre lipsa unui acord privind Brexitul: “Va fi foarte greu să mai justificăm producția de modele din Marea Britanie”

Bentley consideră că va fi foarte greu să mai “justifice” producția modelelor sale din Crewe, dacă Marea Britanie și UE nu vor semna un acord privind Brexitul. Șeful Bentley sugerează că producătorul britanic ar putea fi nevoit să-și mute producția la alte fabrici europene ale grupului VW.
Vineri, 09 Octombrie 2020 | Industrie

BMW: “Un Brexit fără acord va însemna costuri de 10-11 miliarde de euro pentru industria auto”

Brexit-ul fără un acord comercial între Marea Britanie și Uniunea Europeană va duce la costuri suplimentare de 10-11 miliarde de euro pentru producătorii și furnizorii auto, potrivit declarațiilor lui Nicolas Peter, directorul financiar BMW.
Luni, 05 Octombrie 2020 | Industrie

Brexit: Toyota și Nissan vor cere despăgubiri dacă Marea Britanie nu va ajunge la un acord cu UE

Toyota și Nissan vor cere despăgubiri guvernului britanic dacă Executivul de la Londra nu va ajunge la un acord comercial cu autoritățile europene în cazul Brexit, potrivit informațiilor apărute în presa japoneză.
Marti, 15 Septembrie 2020 | Industrie

Brexit: producătorii auto estimează pierderi de 110 miliarde de euro în absența unui acord între UE și Marea Britanie

Producătorii auto cer autorităților europene și britanice să ajungă la un consens privind Brexitul în cel mai scurt timp, spunând că pierderile se vor ridica la 110 miliarde de euro în 5 ani în cazul în care un acord nu va fi agreat.
Marti, 14 Iulie 2020 | Intern

Anunț de la RAR: maşinile cu volan pe dreapta, provenite din Marea Britanie, ar putea să nu mai fie înmatriculate în România de la 1 ianuarie 2021

Mașinile cu volan pe dreapta, provenite din Marea Britanie, nu vor mai putea fi înmatriculate în România începând cu data de 1 ianuarie 2021, cu excepţia situaţiei în care perioada de tranziţie în contextul Brexit nu va fi prelungită, potrivit unui anunț al Registrului Auto Român (RAR).
Vineri, 22 Mai 2020 | Economic

Jaguar Land Rover, îngrijorat de un posibil Brexit fără acord comercial: “Vom avea cheltuieli anuale suplimentare de cel puțin 500 de milioane de lire sterline”

Jaguar Land Rover susține că va avea cheltuieli suplimentare de cel puțin 500 de milioane de lire sterline, în fiecare an, dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord comercial.
Miercuri, 04 Martie 2020 | Industrie

Grupul PSA va decide anul viitor dacă păstrează uzina din Marea Britanie: "Totul depinde de negocierile pentru taxele vamale"

Grupul PSA Peugeot-Citroen va decide anul viitor dacă va păstra uzina Ellesmere Port din Marea Britanie, în funcție de rezultatele negocierilor cu Uniunea Europeană pentru taxele vamale.
Marti, 25 Februarie 2020 | Industrie

Viitorul mărcii Nissan în Europa, amenințat de Brexit: "În cazul unor taxe vamale de 10% nu vom putea vinde mașinile"

Nissan a sugerat că viitorul mărcii în Europa este amenințat în cazul în care Brexit-ul va avea ca efect impunerea unor taxe vamale de 10%. "Pur și simplu nu ne-am putea vinde mașinile".
Luni, 03 Februarie 2020 | Industrie

Mini amână lansarea noii generații de modele: grupul BMW dă vina pe costuri și Brexit

Grupul BMW a amânat lansarea noii generații de modele Mini, cauzele fiind costurile și Brexit-ul, potrivit informațiilor publicate de Reuters. “Durata de viață a platformei actuale a fost extinsă,” au explicat oficialii BMW.
Joi, 10 Octombrie 2019 | Economic

Volkswagen mărește stocurile de mașini din Marea Britanie înainte de Brexit: “Nu putem să compensăm costurile dacă vor exista taxe vamale”

Grupul Volkswagen a anunțat mărirea stocurilor de mașini din Marea Britanie înainte de Brexit. Nemții spun că, în cazul în care nu va exista un acord și vor fi introduse taxe vamale, VW nu va putea să absoarbă sau să compenseze costurile suplimentare, iar mașinile vor deveni mai scumpe pentru clienți.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 02 Octombrie 2019 | Industrie

Nissan analizează oprirea producției de SUV-uri în Marea Britanie: Qashqai ar putea fi produs în Spania

Nissan se gândește să mute producția de SUV-uri din Marea Britanie în alte țări europene, în cazul în care Brexit-ul nu produce un acord comercial cu UE. Surse apropiate de situație spun că producția lui Nissan Qashqai ar putea fi mutată în Spania, iar Juke va fi găzduit de altă țară de pe Bătrânul Continent.
Vineri, 27 Septembrie 2019 | Industrie

Pregătiri de Brexit: Jaguar Land Rover va întrerupe producția din Marea Britanie pentru o săptămână

Grupul Jaguar Land Rover a anunțat întreruperea producției la fabricile sale din Marea Britanie pentru o săptămână, în luna noiembrie, pentru a contracara eventuale consecințe negative ale unui Brexit fără acord comercial.
Luni, 23 Septembrie 2019 | Industrie

Producătorii auto lansează un nou avertisment cu privire la lipsa unui acord în cazul Brexit: “Pierderile vor fi de câteva miliarde de euro”

Producătorii auto susțin că lipsa unui acord comercial privind Brexit-ul va provoca pierderi de câteva miliarde de euro, într-un nou avertisment cu privire la efectele negative ale ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Joi, 27 Iunie 2019 | Industrie

Japonia amenință că producătorii săi vor părăsi Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord: Nissan, Toyota și Honda au 50% din producția anuală de mașini din Marea Britanie

Japonia a avertizat public că producătorii săi vor părăsi Marea Britanie, în cazul în care viitorul premier britanic va decide să meargă înainte cu planurile pentru un Brexit fără acord. Nissan, Toyota și Honda au 50% din producția anuală de mașini din Marea Britanie.
Marti, 02 Aprilie 2019 | Industrie

Pregătiri pentru Brexit: BMW va închide fabrica Mini din Marea Britanie pentru 4 săptămâni

BMW a anunțat că fabrica Mini din Marea Britanie a fost închisă pentru următoarele 4 săptămâni. Măsura era planificată încă de anul trecut, însă fusese amânată pe fondul incertitudinilor legate de Brexit.
Duminica, 03 Februarie 2019 | Industrie

Brexit afectează fabricile auto din Marea Britanie: Nissan renunță la planurile de producție ale viitorului X-Trail la Sunderland

După ce a renunțat la o parte din angajați în 2018, Nissan va anunța sptămâna viitoare că planurile de a aduce viitorul X-Trail pe linia de asamblare de la Sunderland vor fi rupte.
Vineri, 25 Ianuarie 2019 | Industrie

Ford estimează pierderi de un miliard de dolari în cazul unui Brexit fără acord: “Sperăm să nu se întâmple, dar trebuie să ne pregătim pentru orice”

Ford a estimat pierderi de până la un miliard de dolari în cazul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord comercial. Impactul Brexit asupra Ford va fi de cel puțin 500 de milioane de dolari, conform calculelor constructorului.
Joi, 17 Ianuarie 2019 | Economic

Constructorii auto rămân în alertă cu privire la Brexit: “Lipsa unui acord comercial va fi o catastrofă”

Jaguar Land Rover a cerut parlamentarilor britanici să excludă posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească UE fără un acord comercial, în timp ce Ford spune că lipsa unui astfel de acord va fi o “catastrofă”.

Tag-uri similare

Marea Britanie, Uniunea Europeana, UE, brexit
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru