Brexit: Toyota și Nissan vor cere despăgubiri dacă Marea Britanie nu va ajunge la un acord cu UE

de Paul Cosma
Luni, 05.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Nissan vor cere despăgubiri guvernului britanic dacă Executivul de la Londra nu va ajunge la un acord comercial cu autoritățile europene în cazul Brexit, potrivit informațiilor apărute în presa japoneză.

Discuțiile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie pe marginea Brexit încă nu au ajuns la un numitor comun și mai sunt doar câteva luni până la terminarea perioadei de tranziție.

Producătorii auto au cerut recent încheierea unui acord comercial cât mai rapid între cele două părți și au avertizat că, în caz contrar, pierderile financiare pentru industria auto vor fi de 110 miliarde de euro în următorii 5 ani.

Presa japoneză anunță că producătorii Toyota și Nissan vor cere despăgubiri Marii Britanii dacă Executivul de la Londra nu se va înțelege cu oficialii UE și nu va fi semnat un acord comercial până la sfârșitul anului.

Toyota deține fabrici în Derbyshire și Țara Galilor, în timp ce Nissan are o uzină în Sunderland. Potrivit constructorilor, activitatea acestor fabrici nu va putea fi continuată în mod “sustenabil” în lipsa unui acord între Marea Britanie și UE.

Lipsa unei înțelegeri ar duce la introducerea taxelor vamale, la creșterea prețurilor pentru mașini și la reducerea producției cu 3 milioane de unități, conform unui comunicat semnat de 23 de asociații auto.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • S-ar putea ca din Brexit sa se transforme in Brrrr....exit!!!!

    Asa cum stim, in 6-7 ani, se vor elimina complet, toate taxele vamale intre Japonia si U.E. - sau poate de-aia se vor muta pe continent asiaticele!!!!
    13 2
  • Edikkk
    Nissan a cam apus, era Quashqai a trecut, toţi fac SUV

    Toyota este ok, dar pe pas de trecere, mai ales că toţi pot face azi PHEV (vezi BMW, Mercedes, dar chiar puţin şi Renault)
    deci nu mai sunt ei, Toyota, unicii

    Aşa că, în Europa mă refer, viitorul lor este sumbru.

    Calitate, da, dar design aşa şi aşa, preţuri cam mari.
    10 5
  • @Edikkk - mda... toti fac PHEV acum si toate au niste consumuri bune pe hartie dar in viata reala mai au mult pana o sa si arate la fel de bine ca si un hybrid clasic de la Toyota. Plus ca mai toate masinile PHEV ori nu au spatiu in portbagaj ori nu iti dau roata de rezerva... ori ambele :0
    7 6
  • Edikkk
    Cui îi pasă de roata de rezervă ?

    Există kit de reparare sau suni la AAA

    Un BMW PHEV sau Mercedes PHEV sunt mai frumoase şi cu interioare peste Toyota.

    Mai scumpe, da, dar mai frumoase.

    Toyota are în schimb sistemul hibrid mai bun, chiar şi Honda ultima implementare foarte bună.

    Acum depinde ce îi place fiecăruia.
    3 1
  • ChiarEu
    E gresit scris "câteva luni până la terminarea perioadei de tranziție." Perioada de tranzitie se termina la 31 Decembrie 2020, deci cateva saptamani, nu luni.
    Spor!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru