Japonia amenință că producătorii săi vor părăsi Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord: Nissan, Toyota și Honda au 50% din producția anuală de mașini din Marea Britanie

de Paul Cosma
Joi, 27.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonia a avertizat public că producătorii săi vor părăsi Marea Britanie, în cazul în care viitorul premier britanic va decide să meargă înainte cu planurile pentru un Brexit fără acord. Nissan, Toyota și Honda au 50% din producția anuală de mașini din Marea Britanie.

Japonia se arată îngrijorată de planurile celor doi candidați care vor să preia fotoliul de premier al Marii Britanii. După demisia Theresei May, atât Boris Johnson, cât și Jeremy Hunt au susținut ideea unui Brexit fără acord comercial între Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Japonezii, prin vocea ministrului de externe Taro Kono, au avertizat că producătorii lor vor părăsi Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord.

Vă rugăm, nu vrem un Brexit fără acord. Unele companii au început deja să-și mute operațiunile din Marea Britanie în alte locuri din Europa,” a declarat ministrul japonez pentru BBC.

Datele oficiale arată că Nissan, Toyota și Honda au circa 50% din producția anuală de 1.5 milioane de mașini din Marea Britanie. Ieșirea britanicilor din Uniunea Europeană a fost stabilită pentru data de 31 octombrie 2019.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Fantastic ar fi dacă am prinde un Toyota, Nissan sau Honda...

    Dar japonezii vor ieşire la Atlantic...
    6 1
  • Adrian
    Si uite cum te preseaza mediul de afaceri, banii, si toate trompetele platite de ei, ca sa faci contra binelui tarii. Globalizarea si marile industrii au un control imens asupra unei tari, si pulimea iese in strada ca sa urle pentru asa-zise cauze nobile promovate tot de corporatii.
    Daca un fost imperiu este in chingi, ce sa mai zic de Romania. La luat comanda!
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru