Bentley, despre lipsa unui acord privind Brexitul: “Va fi foarte greu să mai justificăm producția de modele din Marea Britanie”

de Paul Cosma
Luni, 09.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley consideră că va fi foarte greu să mai “justifice” producția modelelor sale din Crewe, dacă Marea Britanie și UE nu vor semna un acord privind Brexitul. Șeful Bentley sugerează că producătorul britanic ar putea fi nevoit să-și mute producția la alte fabrici europene ale grupului VW.

În mai puțin de două luni va lua sfârșit perioada de tranziție pentru Brexit, iar discuțiile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie încă nu au ajuns la un numitor comun. Între timp, companiile din diferite domenii, printre care și industria auto, își fac planuri de rezervă și speră la un deznodământ favorabil mediului de afaceri.

Bentley susține că va avea dificultăți suplimentare în “justificarea” producției de la fabrica din Crewe dacă nu va exista un acord între autoritățile europene și cele britanice.

“De fiecare dată când lansăm un produs, trebuie să luptăm pentru ca acel produs să fie păstrat la Crewe, a spus Adrian Hallmark, CEO-ul Bentley, subliniind că toate deciziile brandului sunt luate după consultări cu “părintele” VW Group.

Hallmark a lăsat de înțeles că Bentley ar putea fi nevoit să-și mute producția din Crewe la alte fabrici pe care VW le deține în Europa, dacă rezultatul Brexitului nu va fi unul care să satisfacă pretențiile companiei.

Constructorul britanic susține că și-a făcut stocuri de componente pentru a evita posibile probleme cu furnizorii după 1 ianuarie 2021.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Adrian
    La fel ca toate maimuțele care o ard în formatori de opinie și susțin cât se poate de ”obiectiv” un anumit candidat la primărie / președinție, tot așa și Bentley împreună cu ceilalți producători fac presiuni pe guvern ca să își atingă țelurile comerciale. Îi doare fix în cot de țară și popor. De fapt ei conduc lumea, vezi ce se întâmplă în SUA.
    Viva capitalismul !
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru