Brexit

Marti, 23 Octombrie 2018 | Economic

Pregătiri de Brexit: Aston Martin caută soluții alternative pentru transportul componentelor din Europa, în cazul întârzierilor la vamă

Aston Martin ia în calcul să schimbe modalitatea de transport a componentelor sale care sunt aduse din Europa în Marea Britanie, pentru a evita eventualele întârzieri la vamă din cauza Brexit-ului. Constructorul britanic se gândește la transporturi aeriene în detrimentul pieselor venite din Europa cu feribotul.
Miercuri, 17 Octombrie 2018 | Industrie

Apel disperat pentru un acord între UE și Marea Britanie: constructorii europeni cer negociatorilor să evite “cel mai negru scenariu” pentru Brexit

Producătorii auto și furnizorii de componente din Europa trag un semnal de alarmă înaintea summit-ului pe tema Brexit. Reuniți sub vocea Asociației Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA), aceștia cer negociatorilor să evite “cel mai negru scenariu” pentru Brexit și să obțină un acord între UE și Marea Britanie.
Miercuri, 03 Octombrie 2018 | Industrie

Brexitul, sperietoare pentru constructorii auto: Mini se gândește să mute o parte a producției în Olanda

Mini ia în calcul să mute o parte a producției din Marea Britanie în Olanda, în cazul eșuării negocierilor privind Brexitul, a anunțat șeful grupului BMW, Harald Krueger.
Luni, 17 Septembrie 2018 | Economic

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie: angajații unei fabrici vor munci 3 zile pe săptămână până la Crăciun

Presa britanică susține că angajații unei fabrici Jaguar Land Rover vor trece la un program de lucru de doar 3 zile pe săptămână, până la perioada sărbătorilor de iarnă, din cauza incertitudinii legate de Brexit.
Luni, 17 Septembrie 2018 | Industrie

Aston Martin trage un semnal de alarmă înainte de Brexit: “Va fi un dezastru pentru industria auto dacă nu se ajunge la un acord comercial”

Lipsa unui acord privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi un dezastru pentru industria auto, “de ambele părți”, a declarat Andy Palmer, șeful Aston Martin.
Marti, 11 Septembrie 2018 | Economic

Patronii de la Tata, despre problemele Jaguar Land Rover în Marea Britanie: “Vrem să-i ajutăm să devină mai puternici în fața provocărilor”

Incertitudinile legate de ieșirea Marii Britanii din UE afectează procesul de revitalizare a grupului Jaguar Land Rover, potrivit unei declarații făcute de patronii indieni de la Tata. Proprietarii JLR spun că vor să ajute grupul să devină mai puternic din punct de vedere financiar și să facă față provocărilor viitoare.
Marti, 21 August 2018 | Industrie

Ford trage un semnal de alarmă înainte de Brexit: “Dacă nu se ajunge la un acord, vom face tot ce este nevoie pentru a rămâne pe profit”

Ford avertizează că lipsa unui acord prin care producătorii auto să nu fie afectați de Brexit îi va determina să facă “orice este nevoie” pentru a rămâne pe profit. Americanii se alătură altor constructori cu afaceri în Marea Britanie care au lansat avertismente similare.
Joi, 02 August 2018 | Economic

Grupul Jaguar Land Rover, afectat de scăderea vânzărilor diesel în Europa: pierderi de 236 de milioane de euro în ultimele 3 luni

Jaguar Land Rover a raportat pierderi semnificative în ultimele trei luni, unul dintre motivele invocate fiind scăderea vânzărilor diesel în Europa. Astfel, grupul britanic a pierdut circa 236 de milioane de euro în trimestrul precedent.
Sambata, 14 Aprilie 2018 | Industrie

Jaguar Land Rover, gata să reducă producția și să dea afară 1.000 de angajați: britanicii se confruntă cu scăderea dramatică a vânzărilor

Grupul Jaguar Land Rover este pe punctul să taie 1.000 de joburi și să reducă producția la două dintre fabricile sale din Marea Britanie, din cauza vânzărilor foarte slabe și a incertitudinii provocate de Brexit.
Joi, 25 Ianuarie 2018 | Economic

Profitul Ford de anul trecut, tras în jos de performanțele din Europa: “2017 a venit cu foarte multe provocări, dar și cu progres”

Ford a anunțat că veniturile sale din Europa au scăzut puternic în 2017, iar performanța înregistrată pe această piață a dus la micșorarea profitului la nivel global.
Marti, 23 Ianuarie 2018 | Industrie

Jaguar Land Rover va reduce temporar producția din Anglia: constructorul dă vina pe incertitudinea creată de Brexit

Jaguar Land Rover (JLR) a anunțat reducerea temporară a producției la fabrica engleză din Halewood (Liverpool) în acest an, ca urmare a vânzărilor slabe puse pe seama votului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană și a taxelor mărite pentru motoarele diesel.
Vineri, 07 Iulie 2017 | Industrie

Post-Brexit: Nissan a demarat producția lui Qashqai facelift în cadrul uzinei din Sunderland, Marea Britanie

Nissan a început să producă modelul Qashqai facelift în cadrul uzinei din Sunderland. Anunțul vine la câteva luni de la decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, semn că lucrurile s-au clarificat.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 06 Octombrie 2016 | Industrie

Brexitul începe să pună piedici industriei auto: Nissan ar putea renunţa la producţia lui Juke în Marea Britanie

Nissan ar putea muta producţia modelului de succes Juke la alta fabrică din Europa din cauza deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.
Joi, 11 August 2016 | Economic

Au vrut Brexit, acum trag ponoasele: Citroen, Peugeot și DS majorează prețurile mașinilor în Marea Britanie

Grupul francez Pugeot-Citroen este primul care anunță majorări de prețuri pentru mașinile sale vândute în Marea Britanie.
Joi, 30 Iunie 2016 | Economic

Cât mai costă un Brexit? Piața auto mondială va scădea cu trei milioane de mașini, iar Marea Britanie va duce greul

Ideea englezilor de a ieși din Uniunea Europeană va costa destul de scump industria auto. În următorii doi ani piața mondială va scădea cu trei milioane de mașini, iar greul va fi suportat de Marea Britanie.
Marti, 28 Iunie 2016 | Intern

Industria auto românească, afectată de Brexit: cei mai mari exportatori în Marea Britanie sunt Ford, Dacia şi trei producători de componente

Industria auto din România va fi afectată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, întrucât cei mai mari exportatori în această ţară sunt Ford, Dacia şi trei producători de componente auto.
Vineri, 24 Iunie 2016 | Industrie

Industria auto reacţionează la Brexit: constructorii speră să nu plătească taxe vamale pentru exportul maşinilor în UE

Constructorii care deţin fabrici în Marea Britanie speră să nu fie nevoiţi să plătească taxe vamale când vor exporta maşinile în Uniunea Europeană după ieşirea ţării din blocul comunitar.
Joi, 25 Februarie 2016 | Economic

Constructorii auto se aliază pentru salvarea UE: "Sperăm ca Marea Britanie să rămână în Europa"

Nissan, Ford şi Daimler au făcut apel ca britanicii să voteze în favoarea rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană, datorită beneficiilor economice aduse de industria auto.

Tag-uri similare

Marea Britanie, Uniunea Europeana, UE, brexit
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru