Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie: angajații unei fabrici vor munci 3 zile pe săptămână până la Crăciun

de Paul Cosma
Luni, 17.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa britanică susține că angajații unei fabrici Jaguar Land Rover vor trece la un program de lucru de doar 3 zile pe săptămână, până la perioada sărbătorilor de iarnă, din cauza incertitudinii legate de Brexit.

Autoritățile din Marea Britanie și oficialii Uniunii Europene încă nu au reușit să stabilească în ce condiții va avea loc Brexitul și ce se va întâmpla după ieșirea țării din rândul statelor membre UE.

Perioada de așteptare și lipsa de certitudine au ecou în industria britanică, în contextul în care companiile nu știu la ce să se aștepte pe termen scurt și mediu.

Grupul Jaguar Land Rover se numără printre companiile care au acționat în consecință și au luat decizia să reducă producția la una din fabricile sale din Marea Britanie. Presa locală susține că angajații uzinei din Castle Bromwich vor trece la un program de lucru de 3 zile pe săptămână, până la Crăciun, unul dintre motive fiind incertitudinea provocată de Brexit.

Reducerea producției a fost pusă și pe seama vânzărilor slabe din ultima perioadă, mai ales în dreptul modelelor cu propulsie diesel. În fabrica din Castle Bromwich sunt produse modelele Jaguar XE, XF, XJ și F-Type.

Decizia are și rolul de a diminua riscul ca angajații să își piardă locurile de muncă.

Șeful grupului JLR a avertizat recent că lipsa unui acord între Marea Britanie și UE ar putea duce la concedierea a zeci de mii de oameni.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru